Societat 13/07/2020

El ministre de Salut alemany, alarmat per les imatges de bauxa sense precaucions a l'Arenal

Jens Spahn avisa que el perill d'una "segona onada" de coronavirus "és real", segons ha publicat Bloomberg

Ara Balears
2 min
Jens Spahn, ministre de Sanitat d'Alemanya

PalmaEl ministre de Salut alemany, Jens Spahn, s'ha mostrat preocupat aquest dilluns per les imatges de bauxa enregistrades a l'Arenal durant el cap de setmana, on els turistes no mantenen la distància de seguretat ni duen mascareta. De fet, ha advertit que el perill d'una "segona onada" de coronavirus "és real", segons ha informat Bloomberg.

Spahn, durant una roda de premsa a Berlín aquest dilluns, ha criticat les imatges, en què es veu com centenars de turistes alemanys no compleixen les mesures sanitàries. El ministre ha recordat el cas de l'estació d'esquí austríaca d'Ischgl, el punt zero de contagis de coronavirus. "Hem de tenir molta cura perquè el Ballerman (en referència al Balneari 6, de l'Arenal més famosa entre el turisme alemany) no es converteixi en un segon Ischgl", ha afirmat el ministre.

Magaluf i la Platja de Palma han estat l'epicentre de les festes de gatera aquest cap de setmana. Un vídeo difós a través de les xarxes socials recull un grup de turistes britànics en estat etílic, sense respectar les mesures sanitàries. Alguns d'ells, fins i tot, varen pujar damunt un cotxe i començaren a botar-hi, fet que hi provocà desperfectes i va acabar amb una detenció, segons IB3. La mateixa situació es va viure aquest dissabte a la Platja de Palma.

La Conselleria de Salut i Consum ha informat de la detecció de 21 nous casos de coronavirus a les Illes durant aquest cap de setmana. A més, una persona més ha perdut la vida a causa del covid-19, de manera que la xifra total de defuncions a l'Arxipèlag s'eleva a 229. Pel que fa a les persones que han superat la malaltia, d'ençà d'aquest divendres 16 més s'han curat.

stats