Societat 12/07/2020

El turisme de gatera de Magaluf i la Platja de Palma sobreviu al coronavirus

Aquest cap de setmana s'han concentrat grups de turistes joves que no han mantingut la distància de seguretat ni duien mascareta

Catalina Riera
1 min
Turistes a Magaluf.

PalmaMagaluf i la Platja de Palma han estat l'epicentre de les festes de gatera aquest cap de setmana. Un vídeo difós a través de les xarxes socials recull un grup de turistes britànics en estat etílic, sense mantenir la distància de seguretat i sense dur mascareta. Alguns d'ells, fins i tot, varen pujar damunt un cotxe i començaren a botar-hi, fet que hi provocà desperfectes i que va acabar amb una detenció, segons IB3. La mateixa situació es va viure aquest dissabte a la Platja de Palma.

Cal destacar que durant les darreres temporades turístiques, Magaluf ha viscut un escenari d'ofertes d'alcohol 2x1, barres lliures, happy hours i excursions etíliques. Davant aquesta situació, el Govern va prohibir el gener el turisme d'excessos en aquesta zona de Mallorca i també a altres amb un decret llei que limita la venda d'alcohol, però alguns touroperadors britànics van continuar oferint paquets vacacionals en què promocionen festes etíliques.

En aquests moments, a la zona hi ha nou hotels oberts i s'espera que durant la primera quinzena de juliol se n'hagin reactivat 27 dels 80 que hi ha entre Palmanova i Magaluf, diu el president de l'Associació Hotelera de Palmanova-Magaluf, Mauricio Carballeda. Ara hi ha pocs britànics, l'ocupació és " baixa" i s'espera que a final de juliol s'arribi a un "30% d'ocupació", apunta.

stats