El turisme de gatera de Magaluf i la Platja de Palma sobreviu al coronavirus

Aquest cap de setmana s'han concentrat grups de turistes joves que no han mantingut la distància de seguretat ni duien mascareta

Magaluf  i la Platja de Palma han estat l'epicentre de les festes de gatera aquest cap de setmana. Un vídeo difós a través de les xarxes socials recull un grup de turistes britànics en estat etílic, sense mantenir la distància de seguretat i sense dur mascareta. Alguns d'ells, fins i tot, varen pujar damunt un cotxe i començaren a botar-hi, fet que hi provocà desperfectes i que va acabar amb una detenció, segons  IB3 . La mateixa situació es va viure aquest dissabte a la Platja de Palma.


Cal destacar que durant les darreres temporades  turístiques Magaluf  ha viscut un escenari d' ofertes d'alcohol  2x1 , barres lliures , happy   hours  i excursions etíliques. Davant aquesta situació, el Govern va prohibir el gener el turisme d'excessos en aquesta zona de Mallorca i també a altres amb un decret llei que limita la venda d'alcohol, però alguns  touroperadors  britànics van continuar oferint paquets vacacionals en què promocionen festes etíliques.

En aquests moments, a la zona hi ha nou hotels oberts i s'espera que durant la primera quinzena de juliol se n'hagin reactivat 27 dels  80  que hi ha entre Palmanova i  Magaluf , diu el president de l'Associació Hotelera de Palmanova- Magaluf Mauricio   Carballeda . Ara hi ha pocs britànics, l'ocupació  és " baixa " i s'espera que a final de juliol s'arribi a un "30% d'ocupació", apunta.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF