Societat 07/07/2022

Reyes Maroto diu que els sobrecostos no afectaran la temporada turística de Menorca

Així i tot, la ministra de Turisme ha admès que la situació genera "incerteses"

Iván Martín
2 min
Reyes Maroto a l'acte del Cercle d'Economia de Menorca.

MAÓLa ministra de Turisme del govern espanyol, Reyes Maroto, ha apostat per un model turístic de qualitat, amb l'objectiu de preservar la part social, econòmica i mediambiental: "Estam propiciant un debat de canvi de model turístic basat en la sostenibilitat. Menorca té un impacte major del canvi climàtic respecte d'altres territoris, però el turisme és una palanca molt important". I ha afegit: "És necessari basar en la qualitat l'èxit del nostre model turístic, cal deixar de comptar turistes per comptar despesa".

Maroto ha defensat les polítiques impulsades des de l'executiu central i considera que els sobrecostos derivats no afectaran el comportament de la temporada turística: "Som realistes i hi ha incerteses, com, actualment, la inflació. La millor manera d'afrontar aquesta crisi és generar llocs de feina i ho estam aconseguint. Avui podem viatjar perquè tenim un treball reforçat per la reforma laboral".

La titular de Turisme del govern espanyol va fer aquestes declaracions abans de participar en l'acte del desè aniversari del Cercle d'Economia de Menorca, que va tenir lloc anit al saló de plens de l'Ajuntament de Maó: "Som en una illa on, a més del turisme, tenim un sector primari, una indústria vinculada al calçat i un sector agroalimentari que ha de desenvolupar nous models de negoci vinculats a les oportunitats que estam desplegant des del govern a través del Pla de recuperació, transformació i resiliència".

D'altra banda, Maroto ha emfatitzat el mandat de Menorca com a Regió Europea de la Gastronomia, i del Govern balear ha remarcat els projectes relacionats amb l'economia circular: "La nova Llei de circularitat està marcant el pas del que necessita el model turístic centrat en la sostenibilitat. Les Illes han de cercar la modernització del seu model econòmic per generar benestar i treball per a les dones, els joves i tots aquells a qui agrada viure a Menorca".

La ministra presidirà aquest dijous a Eivissa la Cimera sobre Mobilitat Internacional Segura.

stats