Societat 26/10/2022

Es Migjorn valora denunciar el Consell davant la negativa d'ampliar el polígon industrial

També volen construir una pista de bàsquet a la zona esportiva

Iván Martín
2 min
Ramón Verdú és el regidor d'Urbanisme d'Es Migjorn.

MAÓL'ampliació del polígon industrial i de la zona esportiva en el municipi del Migjorn és l'últim conflicte entre l'ajuntament del poble amb menys habitants de l'illa i el Consell de Menorca. Un nou front que amenaça de perdurar en el temps i acabar en els jutjats. Així ho ha advertit aquest dimecres el regidor d'Urbanisme del municipi, Ramón Verdú (PP), una vegada ha obtingut la negativa de la màxima institució insular a destinar més metres quadrats a la construcció de noves naus industrials i una pista de bàsquet a la zona esportiva.

Per tot, Verdú ha reconegut que valoren seriosament interposar un contenciós contra el Pla Territorial Insular (PTI), perquè és aquesta eina d'ordenació territorial la que a judici del Consell impossibilita les intencions del consistori. Malgrat aquesta circumstància, el titular d'Urbanisme exigeix explicacions al conseller d'Ordenació Territorial, Bep Pastrana (PSOE): "Això acabarà amb un contenciós perquè algú ha de contar als industrials del poble els motius pels quals no es pot ampliar el polígon, i donar resposta a la demanda de part de la societat". A més, Verdú també s'ha referit a la construcció d'una pista de bàsquet a la zona esportiva: "On hem de construir una pista de bàsquet o de pàdel? Damunt la rotonda d'entrada al municipi?". I afegeix: "Tenim espai i no entenem per què el sòl estava declarat rústic protegit, quan des de sempre estava descrit com a rústic comú".

D'altra banda, Verdú ha anunciat que les obres de finalització del nou edifici consistorial, el primer 100% ecològic que hi haurà a l'illa, finalitzaran pròximament i la previsió és inaugurar-lo a finals de novembre o principis de desembre: "Organitzarem diversos actes durant un cap de setmana, el Bisbat anirà a beneir l'edifici i farem un acte per elevar la bandera nacional". La inversió total del nou equipament és de 800.000 euros. Finalment, el consistori també ha donat a conèixer que licitarà abans de finals d'any les obres d'ampliació del cementiri per un import de gairebé 400.000 euros.

stats