Societat 18/01/2020

Moviment Feminista de Mallorca exigeix una investigació exhaustiva dels casos d'explotació sexual infantil

Alerten de l'estigmatització a què s'està sotmetent els menors tutelats per part dels mitjans de comunicació

Ara Balears
1 min
Reunió entre responsables de l'IMAS, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i la Delegació del govern espanyol arran de l'escàndol per la violació en grup d'una adolescent d'un centre de menors i la prostitució de menors tutelats.

PalmaEl Moviment Feminista de Mallorca ha emès aquest dissabte un comunicat en què exigeix una "investigació exhaustiva" i "l'assumpció de totes les responsabilitats que corresponguin per part de totes les institucions implicades", pel que fa als casos d'explotació sexual infantil. En el document, insisteixen en la necessitat de treballar "en xarxa" des de les institucions per evitar l'explotació sexual infantil" i alerten de "l'impacte negatiu que implica la manca de recursos que denuncien les treballadores socials".

En el comunicat recorden que l'explotació sexual infantil existeix perquè hi ha una demanda i "que el sistema patriarcal la legitima silenciant la gran responsabilitat dels abusadors i pederastes que anul·len la voluntat de joves amb contextos complicats per satisfer els propis desitjos". "No oblidem que estam parlant de menors, algunes amb una edat per sota del límit legal pel que fa al consentiment", ha afegit.

La responsabilitat social dels mitjans de comunicació

El Moviment Feminista alerta de "l'estigmatització a la qual s'estan veient sotmeses les menors sota tutela" pels mitjans de comunicació, als quals demanen "un exercici de responsabilitat a l'hora de transmetre informació relativa a menors d'edat". "Demanam que no se'ls exposi innecessàriament, que se'n protegeixi la intimitat i que se n'informi amb perspectiva i no des de l'anècdota", reblen.

stats