Societat 30/04/2021

“La meva filla de nou anys entén que Mariano no ho va fer bé”

El senador del PSIB, Cosme Bonet, explica com serà la seva setmana

2 min
Cosme Bonet.

Les meves setmanes varien molt en funció de si hi ha ple del Senat i aquesta que ve no seré a Madrid, així que aprofitaré per fer coses aquí. Dilluns serà el dia per programar la setmana i faré reunions de feina i de comunicació, perquè ara també em toca supervisar la feina de la Federació de Mallorca. Moltes vegades ho faig intensiu i vaig a cercar els nins al menjador, encara que de vegades he de tornar després a Palma. Dimarts aprofitaré per anar a la sessió plenària del Parlament, veure la presidenta i parlar amb Mercedes Garrido. També em trobaré amb Catalina Cladera i amb el conseller Josep Marí, perquè aquesta setmana presentarem una moció sobre transport de mercaderies a la Comissió de Transport del Senat.

Dimecres tenc una reunió amb empresaris organitzada pel batle de Marratxí, però a l’horabaixa probablement ja partiré cap a Madrid. Intent viatjar un dia abans de la comissió perquè així estic més fresc, i tornaré amb el darrer vol de dijous. Algunes setmanes feim rodes de premsa en divendres, però la veritat és que no són gaire exitoses. Entenc que tenim un interès secundari en comparació amb Armengol i Cladera. El que sí que faré aquesta setmana és dur el cotxe a la ITV. Hi vaig confiat perquè ja me’l varen mirar fa una setmana.

Un dels avantatges d’aquests moments és que no hem d’anar a fires els caps de setmana. Aquest farem concert amb la banda de música de ses Salines, amb la qual toc des que tenc 11 anys. El primer instrument que vaig tocar va ser un cornetí dels anys 20, però després em vaig passar al trombó de vares. La banda el va pagar i vaig estar anys tornant els doblers. Som un músic de banda i intent no fallar als assajos, i això em serveix de manteniment. Els caps de setmana també anam a veure els padrins a ses Salines amb els meus fills, que tenen nou i quatre anys. Quan no es podia, vàrem aprofitar per fer excursions, que a la meva dona li agraden molt. 

Amb el meu pare parl de política. Ell és militant del partit des de fa molts anys i ara està molt orgullós. Durant uns anys va ser regidor de ses Salines. Vaig mamar la política des que era un nin i ara passa amb els meus. La meva filla de nou anys entén que els nostres són Pedro i Francina, i que Mariano no ho va fer bé. També li fan molta gràcia les imitacions d’Ayuso que fan a El Intermedio

A més, he de treure temps per al treball de final del Màster d’Advocacia. Em va costar vuit anys acabar el grau de Dret, després de llicenciar-me en Polítiques a Barcelona. També vaig començar Història a la vegada que feia feina, però ho vaig deixar. De fet, tenc un llibre pendent de sortir, La Segona República i la Guerra Civil a ses Salines. Els estius i els caps de setmana durant cinc anys vaig aprofitar per anar a l’arxiu municipal i vaig analitzar molta documentació. El confinament em va servir per acabar de donar-li forma.

stats