Societat 07/08/2020

El Sindicat Mèdic i SATSE estan indignats amb el Govern per no fer efectiu l'augment del 2%

Asseguren que les Illes sera l'única comunitat que no aplicarà aquesta pujada. SIMEBAL també critica que tampoc s'ha aprovat el complement covid-19 per la feina dels sanitaris durant la pandèmia

M. Fuster
2 min
Sanitaris de Son Espases que tracten el Covid-19

PalmaEl president del Sindicat Mèdic de les Illes Balears (SIMEBAL), Miquel Lázaro, ha assegurat que els metges estan indignats per l'anunci del Govern balear de congelar un 2% la pujada salarial als funcionaris. "Significa una gota més en un tassó a punt de vessar", diu Lázaro, que critica amb duresa l'Administració per haver mostrat molt d'agraïment només de paraula, però que això no es pugui traslladar a fets. En aquest mateix sentit s'ha manifestat el sindicat d'infermeria SATSE en un comunicat: "No és una congelació, és una retallada més que patirà el col·lectiu infermer de les Illes. És indignant i vergonyós per qui ha demostrat esforç i compromís durant els darrers mesos", assenyalen.

El SIMEBAL assegura que el 2020 les Balears seran l'única comunitat que no farà efectiva la pujada, ja que Extremadura -que la va aplicar i la va llevar- la tornarà a negociar al setembre, igual que el País Valencià, segons Lázaro. El president d'aquest sindicat també critica que la majoria de comunitats han aprovat o estan negociant un complement covid-19, "però aquí encara no s'ha concretat res", afirma.

En relació amb el complement covid-19, Lázaro afirma que és un greuge comparatiu molt gran el de les Balears respecte de la resta de comunitats. A Catalunya l'extra serà de 1.000 euros de mitjana. El president del SIMEBAL assegura que fa dos mesos que ho varen reclamar i que un alt directiu del Servei de Salut els va dir "que encara no es plantejava, perquè la pandèmia no havia acabat". SATSE també reclama mesures compensatòries per la feina feta en l'atenció i cura de malalts amb covid-19.

D'altra banda, Lázaro afirma que als dirigents de les Illes, "de retòrica, no els en falta, però després no es concreta en fets. És per no confiar-hi, perquè hi ha molta diferència entre el que diuen i el que fan", comenta. També ha recordat que l'estat espanyol té amb les Illes un deute sanitari històric de 2.800 milions d'euros, però que el Govern balear mai ha tingut la valentia de reclamar-los.

stats