Societat 22/12/2022

Metges de les Illes descarten la vaga després d'acordar amb Salut millores salarials, retributives i organitzatives

La Mesa Sectorial de Sanitat ha aprovat la recuperació de la jornada de 35 hores setmanals i la millora de preu de les guàrdies, entre d'altres

ARA Balears
1 min
Son Espases durant la pandèmia.

PalmaLa Mesa Sectorial de Sanitat ha aprovat aquest dijous la recuperació de la jornada de 35 hores setmanals, la millora de preu de les guàrdies i un nou acord de permisos i vacances per als professionals sanitaris de les Balears, amb l'objectiu de reforçar la sanitat pública de les Illes i evitar la vaga.

Segons ha recollit Europa Press, s'han aprovat diferents condicions laborals, guiades als professionals sanitaris en general, a la millora de l'Atenció Primària i a la captació de professionals. En aquest sentit, es recuperen les 35 hores setmanals a partir de gener, es millora el preu de la guàrdia per als metges, es firma un acord de permisos i vacances (el darrer era de 1991), es milloren el plus de fidelització i els torns, aquests darrers en un 20%, i s'estén la carrera professional a tot el personal eventual.

Així mateix, s'apliquen mesures per fomentar la captació de professionals, com ara el pagament de 4.800 euros per als residents metges de Menorca i Eivissa que queden a les Illes amb un contracte de tres anys de durada. També es pagaran 2.400 euros a tots els professionals que, formant-se en un altre lloc, accedeixin a un contracte de tres anys en una de les dues illes.

Pel que fa al paquet de mesures per a Atenció Primària, es troben algunes com l'ampliació de 127 places estructurals, contractes directes de tres anys a professionals de família i pediatres, reconeixements per als sanitaris que hagin de fer activitat extraordinària de la seva jornada o el pagament per la cobertura de manca de professionals.

stats