Metges de les Illes descarten la vaga després d'acordar amb Salut millores salarials, retributives i organitzatives

La Mesa Sectorial de Sanitat ha aprovat la recuperació de la jornada de 35 hores setmanals i la millora de preu de les guàrdies, entre d'altres

Son Espases durant la pandèmia.
ARA Balears
22/12/2022
1 min

PalmaLa Mesa Sectorial de Sanitat ha aprovat aquest dijous la recuperació de la jornada de 35 hores setmanals, la millora de preu de les guàrdies i un nou acord de permisos i vacances per als professionals sanitaris de les Balears, amb l'objectiu de reforçar la sanitat pública de les Illes i evitar la vaga.

Segons ha recollit Europa Press, s'han aprovat diferents condicions laborals, guiades als professionals sanitaris en general, a la millora de l'Atenció Primària i a la captació de professionals. En aquest sentit, es recuperen les 35 hores setmanals a partir de gener, es millora el preu de la guàrdia per als metges, es firma un acord de permisos i vacances (el darrer era de 1991), es milloren el plus de fidelització i els torns, aquests darrers en un 20%, i s'estén la carrera professional a tot el personal eventual.

Així mateix, s'apliquen mesures per fomentar la captació de professionals, com ara el pagament de 4.800 euros per als residents metges de Menorca i Eivissa que queden a les Illes amb un contracte de tres anys de durada. També es pagaran 2.400 euros a tots els professionals que, formant-se en un altre lloc, accedeixin a un contracte de tres anys en una de les dues illes.

Pel que fa al paquet de mesures per a Atenció Primària, es troben algunes com l'ampliació de 127 places estructurals, contractes directes de tres anys a professionals de família i pediatres, reconeixements per als sanitaris que hagin de fer activitat extraordinària de la seva jornada o el pagament per la cobertura de manca de professionals.

stats