Societat 14/01/2022

Un metge va dir a la tripulació de l'avió dels migrants que es varen fugar que, si no aterraven, el malalt moriria

ARA Balears
2 min
Aeroport de Palma.

Destapen nous detalls de l'aterratge forçós a Palma que va permetre la fuga de 22 passatgers d'un vol que venia del Marroc. Segons han explicat diversos testimonis que viatjaven en aquell avió, un metge que hi havia entre els passatgers va dir a la tripulació que, si no aterraven en menys de 15 minuts, el passatger que suposadament patia una crisi diabètica tenia molt risc de morir.

Segons han informat Europa Press aquest dijous, diverses persones que volaven en aquell avió -tripulants i passatgers- han declarat davant el jutge i han donat la seva versió dels fets. Els testimonis han explicat que, mentre l'avió sobrevolava la mar entre Alacant i Eivissa, l'home començà a queixar-se de mal i els assistents demanaren per megafonia si hi havia algun metge a l'avió per poder atendre el malalt. En aquell moment, dos passatgers informaren que eren sanitaris i atengueren el passatger. Després de realitzar-li diverses proves i intentar frenar la suposada crisi diabètica, informaren la tripulació que l'avió havia d'aterrar en menys de quinze minuts per evitar que el pacient morís.

Un cop aterraren a Son Sant Joan, l'aeroport que en aquell moment era més a prop, els assistents de vol descobriren que la sortida d'emergència havia estat manipulada i, mentre treballaven per solucionar-ho, un grup de passatgers s'enfrontaren a ells i els exigiren que els deixassin sortir de l'avió per fumar.

Una hora més tard, els 22 migrants aprofitaren que la porta estava oberta per facilitat l'accés del personal sanitari per fugir i, de moment, la Guàrdia Civil i els cossos i forces de seguretat només han aconseguit identificar-ne i detenir-ne 12. Els detinguts són acusats de sedició i desordre públic.

Actualment la Policia Nacional està investigant si la fugida es va planificar a través d'un grup de Facebook. Els agents estan comprovant l'existència d'un grup de Facebook de joves magrebins en què es parla de com entrar a Espanya a través del seu espai aeri i en què es descriu un mètode que seria similar al que va ocórrer a l'aeròdrom de Son Sant Joan.

stats