Societat 07/11/2021

Investiguen si la fuga de 21 passatgers de l'avió que va aterrar a Palma es va planificar per Facebook

S'està comprovant l'existència d'un grup de joves que parlen sobre com entrar a Espanya a través del seu espai aeri

ARA Balears
1 min
La terminal i la torre de control de l'aeroport de Son Sant Joan.

La Policia Nacional està investigant si la fugida de 21 homes de l'avió aterrat divendres a l'aeroport de Palma per l'emergència mèdica d'un passatger (suposadament per un problema de diabetis) es va planificar a través d'un grup de Facebook. Segons han informat a Europa Press fonts pròximes a la recerca, s'està comprovant l'existència d'un grup de Facebook de joves magrebins en què es parla de com entrar a Espanya a través del seu espai aeri i en què es descriu un mètode que seria similar a l'ocorregut aquest divendres a l'aeròdrom de Son Sant Joan.

De moment, però, segons va apuntar la delegada del Govern a les Balears, Aina Calvo, dissabte, "no hi ha dades que permetin afirmar que s'estigui davant una arribada d'immigració irregular emmarcada en un pla".

Divendres, la fugida per les pistes de Son Sant Joan d'aquestes persones va paralitzar les operacions d'arribades i sortides d'avions durant unes hores. De moment, hi ha 12 persones detingudes i se'n serquen 12 més. Què passarà amb les 24 persones que van decidir no continuar el seu viatge una vegada siguin detingudes? Com a mínim tindran el seu expedient de devolució, perquè "són persones que han arribat a la Comunitat de manera irregular, i quan l'autoritat judicial així ho determini, seran retornades als països d'origen". L'autoritat judicial ja està al cas de tot, i serà qui determini si cal prendre algun tipus de mesura més.

stats