Societat 04/04/2019

MÉS per Mallorca crida a participar en les consultes sobre el model d'estat

Els ecosobiranistes recorden que els drets de mobilització, manifestació i participació són bàsics en democràcia

Ara Balears
1 min
La consulta popular sobre monarquia o república ja es va dur a terme el passat 27 de febrer a la UIB.

PalmaBel Busquets, coordinadora de MÉS per Mallorca, ha cridat militants i simpatitzants de la formació, així com la ciutadania en general, "a participar en les consultes que organitzen l'Obra Cultural Balear i altres entitats i expressar la preferència de cadascú entre les opcions de monarquia o república".

Busquets ha recordat que les juntes electorals de zona varen intentar prohibir aquestes mobilitzacions populars en forma de consulta, "un precedent perillosíssim contra la llibertat de manifestació i participació de la ciutadania lliurement organitzada". Finalment, la Junta Electoral Provincial va aixecar la prohibició, i, per això, segons la coordinadora de MÉS per Mallorca, "participar en aquestes consultes és donar suport, és reivindicar els nostres drets democràtics, independentment de què s'hi voti».

La formació ecosobiranista ha recordat que aquest cap de setmana es faran consultes a Artà, Alaró, Esporles, Llubí, Palma, Pollença, Porreres, Santa Margalida, Sencelles i Sineu, després de les que ja s'han fet a la UIB i a Valldemossa. Els principals representants de MÉS per Mallorca d'aquestes localitats hi acudiran a votar.

stats