Política 26/03/2019

L'OCB prepara el terreny perquè es puguin fer consultes sobre la monarquia a tots els municipis

Palma s'afegeix a la iniciativa i també demanarà als ciutadans pel model d'Estat

Maria Llull
2 min
La consulta popular sobre monarquia o república ja es va dur a terme el passat 27 de febrer a la UIB.

PalmaL'Obra Cultural Balear prepara el terreny perquè es puguin dur a terme les consultes populars sobre la monarquia a tots els municipis de les Balears. L'entitat ha comunicat aquest dimarts a la Delegació del govern concentracions, "durant les quals s'habilitaran sistemes de consultes populars", als 67 ajuntaments illencs, per tal que tots aquells que vulguin es puguin sumar a la iniciativa.

Les concentracions comunicades abasten els dies 6 i 7 d'abril. Quant al lloc i l'hora, la majoria estan convocades a les 11 h a la plaça de l'Ajuntament, en cas que es duguin a terme.

"L'OCB defensa des del seu naixement els valors democràtics. Per aquest motiu, ens vàrem posar a disposició de l'equip promotor de les consultes", ha explicat el president de l'OCB, Josep de Luis, a ARA Balears. "Hem volgut facilitar que qualsevol persona o col·lectiu que vulgui posar en marxa una consulta ho pugui fer", ha afegit.

A partir d'aquí, "serà el grup promotor de les consultes qui expliqui com fer-les" als interessats. "Tenim constància que s'ha començat a moure cosa. Nosaltres li volíem donar cobertura", ha indicat De Luis.

Palma també farà consultes

"Aquesta acció ha estat fruit de la feina conjunta", ha manifestat per la seva part Aina Comas –Alternativa per Artà–, una de les integrants del grup promotor de les consultes. Comas ha indicat a ARA Balears que Palma s'ha afegit a la iniciativa i també farà consultes sobre la monarquia. La concentració està prevista el 7 d'abril a les 10 hores a la plaça Fleming.

En total, ja són 10 els municipis que duran a terme consultes. A Santa Margalida, Esporles, Porreres, Pollença, Llubí, Sencelles, Valldemossa, Sineu i Palma no hi ha cap prohibició. La Junta Electoral va prohibir la d'Artà, que està pendent de recurs. Malgrat tot, el grup promotor ha assegurat que es farà.

"Qui es vulgui afegir no haurà de fer paperassa. Amb aquests tràmits es vol garantir el dret de llibertat d'expressió", ha sentenciat Comas.

Llista de concentracions
stats