La setmana que m'espera
Societat 18/06/2022

“El que més m’agrada és una vetlada d’estiu conversant amb amics”

Joan Miralles, president de l’OCB, explica com serà la seva setmana

2 min
El president de l'OCB, Joan Miralles.

PalmaCada dia em despert entre les 6.45 i les 7. Hi ha dies que vaig a la universitat, d’altres tenc reunions protocol·làries i, si no, vaig directament a l’IES Antoni Maura. El berenar depèn si el faig a casa o fora. Això sí, sempre faig un cafè amb llet, i si menj alguna cosa sol ser mig panet de pernil i formatge. 

Per dinar, procur fer-ho a casa nostra, i com que anam tots molt enfeinats, o feim alguna cosa senzilla o compram coses fetes a la barriada. Un dia potser un cuscús, un altre uns tallarins xinesos o un pollastre rostit. Sí que miram al vespre que sigui algun plat més sa, amb verdura.

El cap de setmana és quan cuinam més elaboradament. Abans, quan tenia temps, m’agradava molt anar al mercat de Porreres, comprar fruita i verdura fresques, consultar gent gran i fer receptes típiques mallorquines. Ara cuina més la meva parella, que és valenciana. Sol fer arrossos, però anam innovant. Ara estam entre Porreres i Palma, perquè tenc una filla que ara fa el Batxillerat al meu institut, a Palma, i la petita acaba sisè de Primària a Porreres. Tenim una mica de desgavell perquè ens hem d’anar creuant durant la setmana, el cap de setmana és quan estam junts. Tenim mitja vida a Porreres i mitja a Palma, i la conciliació és complicada, però l’any que ve tenim previsions de moure’ns a Ciutat i evitar tant de cotxe.

L’horabaixa, quan no vaig a l’institut, pràcticament sempre tenc reunions de l’Obra Cultural, entitats, equips tècnics... La presidència de l’Obra m’ha canviat la rutina i tenc molt poc temps lliure. Però ho faig a gust, per estima al país. Els vespres miram les notícies i alguna sèrie. No som molt de llegir a la nit. A l’hora de llegir un llibre m’agrada fer-hi dues estirades i acabar-lo de cop, per això faig molta lectura d’articles, textos acadèmics, i vaig cercant buits durant el dia.

A les 22 h, quan acab les gestions, sí que és el moment de desconnexió. Llavors, mir una pel·lícula i l’episodi d’alguna sèrie. Darrerament, m’ha agradat molt After Life, que és a Netflix. Em solc adormir prest, cap a les 23 h o les 23.30 h. Tenc bon dormir, però de vegades em passa que em despert amb idees al cap i les he d’escriure, perquè si no em qued amb la rèmora i, si les escric, ja em qued tranquil.

Una de les coses que m’agraden fer quan tenc temps és anar en barca, en tenc una amb el meu germà. És el moment en què em trob més relaxat i desconnectat. I, evidentment, una cosa que trob molt a faltar és estar amb els meus amics. M’agrada molt estar amb persones. La cosa que més m’agrada del món és una vetlada d’estiu conversant amb els amics fins a les quatre del matí.

Amb vista a la setmana que ve, un acte que tenc segur és la Flama del Canigó. Tenim una sèrie d’actes programats amb les delegacions, el més important és a Alaró dijous. 

stats