Societat 19/04/2021

Un mes sense contagis entre docents a les Illes Balears

Hi ha 63 estudiants amb PCR positiva i set grups en quarantena

ARA Balears
1 min
El pati de l'Institut de Porreres.

PalmaPer quarta setmana consecutiva, no hi ha hagut cap docent positiu en coronavirus a les Illes Balears, segons ha informat la Conselleria d'Educació en un comunicat. Actualment set classes estan en quarantena a set centres educatius, cinc dels quals són a Mallorca i dos a Menorca. Això suposa el 0,08 % dels 8.000 grups de les Illes Balears.

Pel que fa a l'alumnat de Balears –al voltant de 190.000 a l'Arxipèlag–, hi ha 63 estudiants amb PCR positiva, davant dels 32 de la setmana anterior. La majoria s'han detectat a Mallorca (57) i la resta a Eivissa (4) i a Menorca (2).

Aquestes dades, recollides fins divendres 16 d'abril per Educovid (la unitat específica de Salut destinada a seguir els casos a l'àmbit educatiu), mostren com les escoles de les Illes han mantingut una presència baixa del coronavirus durant la pandèmia.

Quant a la vacunació, 5.423 professionals d'infantil i educació especial han rebut una dosi, que representen el 77,22 % del total de mestres d'aquestes etapes. En els casos de primària i secundària, s'ha vacunat 11.486 professionals, el 61,74 % del total. En conjunt, s'han vacunat 16.909 professionals de l'àmbit educatiu.

Tot i les bones dades, Educació subratlla que "s'ha d'extremar la precaució" per l'expansió de la variant britànica a la comunitat, ja que és més contagiosa.

stats