Societat 03/05/2021

Més de 3.500 empreses i autònoms es beneficiaran dels ajuts del govern espanyol

Iván Martín
2 min
La delegació del Govern Balear s'ha reunit amb els agents productius al Parc Bit d'Alaior.

MaóUn total de 3.530 empreses i autònoms de Menorca es beneficiaran de les ajudes directes del Govern espanyol, que tenen com a objectiu reduir l'impacte econòmic del covid-19. Així ho ha anunciat aquest dilluns a Menorca la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, després de reunir-se amb els principals agents dels sectors productius de l'illa. Armengol ha estat acompanyada per la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, la consellera balear d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, així com el conseller de Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes.

La presidenta balear ha explicat la importància de la inclusió dels nous sectors com el vi, el formatge, el calçat, la fusta o les empreses tecnològiques en el paquet de 855 milions d'euros d'ajudes que aterraran a la comunitat: "És important que aquestes empreses disposin de doblers per a reactivar-se". I afegeix: "Les Balears s'enduen una part rellevant, però és just perquè som la comunitat on més ha caigut el PIB".

A més, l'ampliació de sectors a la convocatòria d'ajudes suposarà que es beneficiïn 173 empreses i 541 persones més que, unides a les ja planificades, sumen un total de 846 empreses i 2.691 autònoms: "Des del Govern sempre hem tingut clar que la prioritat era la salut de les persones, però també ajudar-les a resistir una situació econòmica complicada". És per aquest motiu que Francina Armengol ha emfatitzat que les ajudes arribaran a totes les tipologies d'empreses: "Una empresa podrà cobrar de 4.000 a 500.000 euros, amb el repte de beneficiar a les empreses de menys de 50 treballadors. En el cas de les de menys de 10 empleats, els donarem el doble percentualment".

D'altra banda, Juan Pedro Yllanes ha remarcat el compromís de les institucions per a injectar a les empreses afectades per la crisi sanitària una quantitat econòmica que permeti mantenir l'activitat: "La inclusió d'aquelles [empreses] que havien quedat fora és especialment important per aquelles indústries que no estan vinculades amb el turisme i que són estratègiques per a l'economia insular, com el calçat, els mobles o la bijuteria". Finalment, Mae de la Concha recorda que part dels nous sectors inclosos són agroalimentaris: "L'elaboració del formatge, el vi, els productes carnis, l'oli i la cervesa han patit les conseqüències del tancament de l'hostaleria, la restauració i el càtering (Horeca), que absorbia el 70% dels productes".

stats