Societat 10/06/2021

Més de 2.000 agents vetlaran per la seguretat ciutadana durant la temporada turística a les Illes

L'operatiu policial començarà el pròxim 1r de juliol i es perllongarà fins el 30 de setembre

ARA Balears
1 min
Agents de la Policia Nacional durant un control.

PalmaMés de 2.000 agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil integraran el dispositiu de l'Operació Estiu 2021 a les Balears. Segons ha informat la Delegació del govern espanyol a les Illes, aquest operatiu començarà el pròxim 1r de juliol i es perllongarà fins al 30 de setembre. Durant el període estival, la plantilla es reforçarà amb prop de 300 agents més a l'Arxipèlag, segons les xifres del Ministeri de l'Interior.

La Delegació del govern espanyol ha apuntat que l'objectiu és minimitzar els riscs associats a la delinqüència per incrementar la seguretat en els territoris d'alt interès turístic. En aquest sentit, el reforç policial permetrà augmentar el control a les vies de comunicació urbanes i interurbanes, estacions, ports, aeroports, hotels i platges, així com en els esdeveniments que impliquen una concentració elevada de persones.

També es reforçarà la prevenció de les estafes en línia, que constitueixen un dels motius de denúncia més freqüents durant les vacances d'estiu, per l'increment de l'ús de la xarxa per reservar allotjaments i paquets de viatge.

L'Operació Estiu 2021 és complementària del Pla Turisme Segur que dissenya la Direcció General de Coordinació i Estudis i que la Secretaria d'Estat de Seguretat posarà en marxa pròximament, ha explicat la Delegació. La seva finalitat és prevenir la comissió de delictes dels quals puguin ser víctimes els ciutadans de l'Estat i estrangers en els seus desplaçaments i estades a les diferents zones turístiques.

stats