Societat 03/10/2023

Menorca no atura de celebracions: arriba el 30è aniversari de la Reserva de la Biosfera

La preservació de l'aigua centrarà l'acte principal en el teatre del Born de Ciutadella

Iván Martín
1 min
Imatge de la Reserva de la Biosfera de Menorca.

MAÓMenorca compleix aquest dissabte 30 anys de la seva designació com a Reserva de la Biosfera per part de la Unesco. Per aquest motiu, i coincidint amb la data, el Consell farà un acte institucional en el teatre del Born de Ciutadella, un acte obert a tota la ciutadania.

El conseller insular de Medi Ambient, Reserva de Biosfera i Cooperació, Simón Gornés, ha destacat que la cita de dissabte servirà per "assenyalar els reptes de futur que afronta l'illa, fent menció especial a la preservació de l'aigua, un dels recursos més escassos i valuosos i sobre el qual volem centrar els esforços de gestió i conscienciació els pròxims anys".

Amb l'aigua com a fil conductor, l'acte institucional, d'aproximadament una hora i mitja de durada, estarà format per tot un seguit d'actuacions a càrrec d'artistes locals i una gala presentada pels actors menorquins Àlvar Triay i Ruth Llopis, i que comptarà amb la presència de les institucions de l'illa per celebrar amb la ciutadania el 30è aniversari de la Reserva de Biosfera.

L'acte institucional del Consell marcarà l'inici de tot un any d'activitats de celebració organitzades amb motiu del 30è aniversari. Sota el lema 'Qüestió d'equilibri', totes tindran com a element comú la gestió sostenible dels recursos de l'illa, els valors naturals i culturals de Menorca i el compromís adquirit per la societat menorquina per fer compatible la preservació de l'entorn amb el desenvolupament sostenible i el benestar social. Una vegada més, la preservació dels recursos hídrics de l'illa tindran també un paper protagonista.

stats