Societat 03/12/2021

Menorca passa a nivell 3 d'alerta sanitària

Mallorca, Eivissa i Formentera continuaran a nivell 1

2 min
Gent pel carrer amb la mascareta posada.

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball i portaveu de l'Executiu, Iago Negueruela, ha anunciat aquest divendres que Menorca passa a nivell 3 d'alerta sanitària a causa de la mala evolució de la pandèmia de coronavirus a l'illa. En canvi, Mallorca, Eivissa i Formentera continuen a nivell 1. Quant al passaport Covid, que es començarà a exigir dia 4, el nivell 3 implica que, a més d'exigir-se als interiors de la restauració de més de 50 persones i a tot l'oci nocturn, també serà obligatori a gimnasos, escoles de dansa, activitats culturals i cinemes. Cal recordar que al nivell 2 també s'hi afegeix l'exigència del passaport Covid a establiments hotelers amb habitacions d'ús compartit.

Negueruela ha anunciat també que la Conselleria de Presidència està treballant per coordinar un dispositiu especial per controlar que es demani el passaport on és obligatori durant el pont de la Constitució. "El passaport Covid és una obligació ratificada pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears [TSJIB]", ha destacat Negueruela, a més de fer "una crida a la ciutadania perquè en conegui els requisits".

Quant a les xifres, el Govern ha notificat mitjançant una nota de premsa que la incidència acumulada a 14 dies és de 266,4 casos per cada 100.000 habitants a les Balears, la qual cosa suposa un risc mitjà. Per illes, Menorca té la incidència més elevada amb 428,7 casos, mentre que Mallorca i Eivissa tenen 264,4 i 191,7, respectivament. A Formentera el risc és baix amb 67,2 casos per cada 100.000 habitants.

Pel que fa a la situació hospitalària, l'Executiu parla d'"empitjorament moderat" durant les darreres setmanes, amb "una certa estabilització d'ingressos a UCI i un increment més marcat d'ingressos a planta". Malgrat que l'ocupació general és de risc baix, sí que hi ha diferències significatives entre illes, especialment a UCI: Mallorca té un 7,51% (risc baix); Menorca, un 18,5% (risc alt); i Eivissa està en situació de normalitat amb un 0%.

stats