Societat 03/12/2021

La covid-19 es propaga a les aules de Menorca: 39 classes confinades

Substitueixen la prova PCR per antígens amb l'objectiu d'agilitzar el procés

Iván Martín
1 min
Estudiants a les aules.

MAÓUn total de 39 centres educatius de Menorca estan confinades actualment a causa de l'augment de contagis per la covid-19. En concret, són 17 les classes confinades a la zona de Ponent (Ciutadella), 6 a la zona Centre (Alaior, es Mercadal, es Migjorn i Ferreries) i 16 a la de Llevant (Maó, es Castell i Sant Lluís).

El volum de proves PCR que s'estan duent a terme provoca certa saturació i per aquest motiu el director d'Atenció Primària de l'àrea de Salut de Menorca, Txema Coll, explica una de les mesures adoptades recentment: "El protocol estipula que quan s'ha tingut un contacte estret s'ha de fer una PCR i una altra després de set dies. A partir d'ara farem la primera amb antígens, amb l'objectiu que els estudiants sàpiguen al més aviat possible si són positius o negatius, així com el centre educatiu, per organitzar-se millor".

Entre les tres UVAC de l'illa fan una mitjana diària d'entre 550 i 600 proves PCR, una xifra que, segons reconeix Coll, "augmentarà". A més, el responsable d'Atenció Primària ha destacat el creixement de la incidència a les aules de Ponent: "Si es diagnostica un contagi a Educació Infantil, confinam tota la classe perquè van sense mascareta, mentre que a Primària depèn dels contactes que hi hagi i se sotmeten a dues proves. Amb dos positius, en aquest darrer cas, es confina tota l'aula".

stats