Societat 01/06/2023

Menorca inicia el servei de transport públic a Macarella i Favàritx

Estarà en funcionament fins al 30 de setembre i es preveu que el nombre d'usuaris sigui similar al de l'any passat

Iván Martín
2 min
Personal del Consell informant de l'estat d'una zona d'aparcament.

MAÓEl Consell de Menorca ha iniciat aquest dijous el servei de transport públic a Macarella i el far de Favàritx. És el sisè any que la institució posa en funcionament la iniciativa, amb l'objectiu de descongestionar els accessos a aquests punts i protegir els espais naturals.

El servei de bus estarà en funcionament fins al 30 de setembre i es preveu que el nombre d'usuaris sigui similar al de l'any passat. En el cas de Macarella, es van transportar més de 100.000 persones, en el període comprès entre finals de maig i finals de setembre. De l'1 al 15 de juny es disposarà de 18 expedicions diàries, amb una cadència de servei de 40 minuts. A partir del 16 de juny el servei està previst que passi a ser de 39 expedicions diàries, amb una cadència de 20 minuts. El servei de bus de Favàritx disposarà de 6 expedicions diàries, tres al matí i tres al capvespre. Aquest servei es mantindrà amb aquestes freqüències fins al 30 de setembre.

El servei d'informadors de platges va iniciar-se el passat 20 de maig. La seva tasca principal és advertir les persones que volen accedir a algunes de les platges més transitades i visitades del litoral menorquí que el pàrquing es troba en el màxim del seu aforament, per tant, recomanen accedir a altres indrets. Així, els pàrquings de Cala en Turqueta, Son Saura, La Vall, o Binimel·là ja disposen d'aquest servei d'informadors.

També han començat els informadors del pàrquing de Cala Mitjana, que és una de les platges amb més afluència de visitants i que, per tant, la seva capacitat se supera a primeres hores del matí. Aquest servei estarà vigent durant quatre mesos. D'altra banda, al pàrquing de la platja del Pilar començaran l'1 de juliol fins al 30 de setembre.

stats