Societat 16/05/2022

Menorca fa un homenatge al cuiner Miquel Mariano amb una exposició

Fou el cuiner del restaurant Ca n'Aguedet del Mercadal

Iván Martín
1 min
L'exposició sobre Miquel Mariano rep els primers visitants.

ES MERCADALEl Consell de Menorca, a través de la Col·lecció Artesans, ret homenatge a la figura del cuiner Miquel Mariano, amb una exposició que es podrà visitar fins al pròxim 2 de juliol al Centre Artesanal del Mercadal. L'elecció de Mariano també s'emmarca en el context del mandat de Menorca Regió Europea de la Gastronomia.

L'exposició repassa la trajectòria professional del cuiner del restaurant Ca n'Aguedet, establiment que va contribuir a recuperar i donar a conèixer els plats tradicionals del receptari de l'illa. La mostra recull explicacions, fotografies, quadres, publicacions, un documental i estris de cuina.

Miquel Mariano (es Mercadal, 1950) forma part de la tercera generació d'una família dedicada al sector gastronòmic. Els seus avis materns van regentar el popular bar Es Centro del Mercadal, i fou la seva mare, Àgueda Vadell, qui obrí Ca n'Aguedet juntament amb el seu marit autodidacta, Miquel Mariano Bennàssar. Ell es va incorporar a la cuina del restaurant l'any 1985.

La cuina de Ca n'Aguedet era incompresa inicialment pel públic local, però el turisme va valorar els plats representatius autòctons. Durant els anys 60 i 70 van recuperar plats propis de la cuina del poble, utilitzant productes de proximitat. A més, van ser els primers a reivindicar la figura de Fra Roger i les receptes trobades en el manuscrit Art de la Cuina.

stats