Societat 15/01/2022

Armengol alaba els menorquins per saber mantenir la seva identitat

Menorca s'estrena com a Regió Europea de la Gastronomia

ARA Balears
1 min
Francina Armengol a Menorca

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha donat les gràcies a la societat menorquina per "tenir molt clar qui és, d'on ve, quin vol que sigui el seu futur i com s'ha de treballar entre tots". Aquestes han estat les seves paraules en la presentació de Menorca com a Regió Europea de Gastronomia el 2022, que ha tingut lloc aquest dissabte a Sant Lluís.

"Menorca és un poble culte i orgullós de ser qui és", ha manifestat la presidenta, que ha lloat que hi hagi consciència en la protecció del patrimoni, territori, medi ambient i cultura. Per això, Armengol ha insistit en l'objectiu de continuar actuant entre diferents sectors per mantenir-lo i, a la vegada, apostar per la innovació.

D'aquesta manera, queda inaugurada la candidatura de Menorca com a Regió Europea de la Gastronomia, que pretén que esdevingui un estímul en la protecció de la seva riquesa cultural i gastronòmica, amb l'objectiu de posicionar l'illa com a destinació gastronòmica de qualitat, fomentar el consum del producte local i promoure projectes d'innovació i transformació en el sector agroalimentari.

Entrega distinció Menorca, Regió Europea de Gastronomia 2022 a la presidenta del consell insular, Susana Mora

A l'esdeveniment hi han assistit diverses personalitats, com l'alt representat per a l'Aliança de les Civilitzacions de l'ONU i ambaixador de la Regió, Miguel Àngel Moratinos, i la presidenta de l'Institut Internacional de la Gastronomia, la Cultura i les Arts, Diane Dod, que ha entregat la distinció de l'acte a la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora.

stats