Societat 13/10/2022

Menorca destinarà 1,2 milions d'euros a projectes de tractament de residus

S'ha acordat prioritzar la construcció i posada en marxa de la nova planta de biogàs

Iván Martín
1 min
Imatge de la comissió de residus celebrada al Consell de Menorca.

MAÓLa comissió insular de residus destinarà un màxim d'1,2 milions d'euros a projectes que fomentin la prevenció, la reutilització i el reciclatge en els pròxims dos anys. Així ho ha anunciat el Consell de Menorca, després de la reunió de la comissió que estableix els criteris de distribució dels recursos derivats del Fons de Prevenció i Gestió de Residus.

El conseller de Medi Ambient del Govern balear, Miquel Mir, i el director general de Residus, Sebastià Sansó, han presidit la comissió. Per part del Consell, hi han assistit el conseller de Reserva de Biosfera, Josep Juaneda, i el director insular de Medi Ambient, Esteve Barceló. S'ha acordat prioritzar els imports disponibles a les inversions necessàries per a la construcció i posada en marxa de la nova planta de biogàs, instal·lació prevista pel pla director de residus de Menorca a Milà, i que millorarà substancialment el tractament dels residus biodegradables de l'illa.

Miquel Mir ha destacat la posada en funcionament d'un dels elements principals de la fiscalitat verda recollida a la Llei balear de residus: "El fet que cada illa pugui destinar la recaptació a projectes que potencien la millora de la gestió dels residus és una mostra més de sobirania insular". Per la seva part, Josep Juaneda ha emfatitzat la millora dels serveis de gestió de residus a Menorca: "Permetrà un primer aprofitament energètic de diversos residus orgànics com la recollida per separat, els residus d'origen animal i els fangs procedents de les depuradores".

El cànon de residus de les Balears destina als projectes de les comissions insulars allò recaptat a cada territori.

stats