Societat 28/03/2014

Uns 800 immigrants intenten entrar a Melilla en un nou salt massiu

Una desena han aconseguit entrar, segons la delegació del govern espanyol. Alguns s'han enfilat a la tanca i han cridat proclames com "Espanya, Espanya" i "Llibertat"

Efe
1 min
Centenars d'immigrants intenten entrar a Melilla i diversos s'enfilen a la tanca / EFE

MelillaCentenars d'immigrants d'origen subsaharià han tornat a intentar, aquest divendres al matí, saltar la tanca de Melilla. Hi ha hagut diversos intents des de les 6 del matí. La delegació del govern espanyol a Melilla ha xifrat en deu el nombre d'immigrants que han aconseguit entrar a la ciutat autònoma, d'un total de 800 que ho han intentat des de diferents punts del perímetre. Alguns s'han enfilat a la tanca, des d'on han llançat proclames com "Espanya, Espanya" o "Llibertat".

Els immigrants han intentat entrar, en tres grups de 500, 200 i 100, respectivament, per diversos punts de la tanca. La majoria ho han fet per la zona de Beni-Enzar, pròxima al principal pas fronterer entre Melilla i el Marroc.

Pel que fa als que s'han enfilat a la tanca, ho han fet en diversos grups. A la zona de Beni Enzar hi havia dos grups de 8 i 15 immigrants, aproximadament, i, al costat del cementiri musulmà, una vintena més. Després de dos hores enfilats, els subsaharians han desistit i han retornat a territori marroquí.

A l'altra banda de la tanca, al costat del camp de golf de Melilla, un centenar d'immigrants del CETI s'han acostat a la zona on es trobaven enfilats alguns dels subsaharians i els han animat. Finalment, la policia els ha tornat a portar al centre d'estrangers.

Dels immigrants que han aconseguit accedir a Melilla, només quatre s'han dirigit al CETI , dos dels quals presentaven contusions i lesions lleus per les quals han estat atesos a l'hospital de Melilla.

Interactiu: 'Melilla: la porta del darrere d'Europa'

stats