Societat 17/03/2021

Melià i NH exigeixen al govern espanyol 200 milions d'euros pel tancament durant l'estat d'alarma

Demanen 116 milions i 100 milions respectivament

ARA Balears
1 min
L'Hotel Meliá Palma Bay, en una imatge d'arxiu

PalmaMelià Hotels Internacional i NH Hotel Group reclamen al govern espanyol compensacions per més de 200 milions d'euros per haver hagut de tancar els seus establiments durant el primer estat d'alarma. Segons ha informat el diari Expansión i ha recollit l'agència Efe, Melià ha presentat una reclamació d'116 milions, a la qual s'han sumat 44 entitats (entre elles franquícies de la cadena) i NH ha demanat més de 100 milions.

Encara que Melià ha confirmat a Efe aquesta informació, ni ells ni NH Hotels han volgut fer declaracions sobre aquesta reclamació i se cenyeixen al tancament que va decretar el govern espanyol del 14 de març al 21 de juny de l'any passat. Les reclamacions de les dues cadenes hoteleres ja s'han presentat a la via administrativa, que té un termini de 12 mesos per resoldre-la.

Cal recordar que Melià va perdre 595,9 milions l'any passat i els seus ingressos operatius varen caure un 70,7%, mentre que NH, que el febrer va anunciar la seva intenció d'iniciar un procediment d'acomiadament col·lectiu que, segons CCOO, afectarà uns 300 empleats, va perdre 437,2 milions i la seva facturació va descendir un 68,6%.

stats