Societat 15/05/2019

Més de la meitat de motos inspeccionades a la serra de Tramuntana són contaminants

La Guàrdia Civil també ha fet una campanya de controls a la zona que s'ha traduït en 119 sancions, la majoria per excés de renou

Carles Tudurí
1 min
Els batles dels municipis de Tramuntana després de la reunió.

PalmaLa campanya de control de motos que circulen per la serra de Tramuntana ha donat com a resultat que dels 145 vehicles inspeccionats 80 han rebut la qualificació de no aptes pel que fa a l'apartat d'emissions, és a dir, més d'un 57% del total. El resultat d'aquesta campanya l'ha donat a conèixer la consellera de Territori del Consell de Mallorca, Mercedes Garrido, durant la reunió que ha fet aquest dijous amb els batles dels municipis d'aquesta comarca.

Els controls que s'han fet durant aquesta campanya per part de la Direcció General de Trànsit també han implicat un total de 119 sancions. Això vol dir que més d'un terç de les 310 motos aturades a un control han estat multades: 68 per renou, 1 per alcoholèmia, 6 per consum de drogues, 1 per manca d'assegurança i 43 per altres motius.

En canvi, les inspeccions per renou han resultat molt més positives, ja que només 3 dels 41 controls han resultat amb qualificació de desfavorable.

Garrido ha explicat a la sortida de la reunió que els batles s'han mostrat molt satisfets per aquesta campanya i que n'han demanat la continuïtat, sobretot pel que fa a la lluita contra el renou, ja que causa moltes molèsties als veïns.

stats