Societat 24/05/2021

Un megacreuer desembarca a Palma cinc tripulants amb coronavirus

Els casos positius han ingressat en una clínica privada de l'illa

ARA Balears
1 min
El creuer fondejat a la badia de Palma a l'espera de desembarcar els quatre tripulants amb covid-19.

PalmaUn megacreuer que fa una ruta entre Itàlia i el Carib ha arribat aquest dilluns al port de Palma per desembarcar cinc tripulants que han donat positiu per coronavirus. Segons ha informat la Delegació del govern espanyol a les Balears, els homes han estat ingressats en una clínica privada de Mallorca, on faran la quarantena. Els cinc tripulants són casos asimptomàtics.

L'operatiu de trasllat s'ha fet amb tres ambulàncies, amb acompanyament d'una unitat de la Guàrdia Civil i d'una altra de la Policia Portuària. El creuer té previst salpar immediatament per continuar la seva ruta.

El trasllat a terra dels tripulants del creuer que han donat positiu per covid.

Segons ha informat la Delegació del govern espanyol a les Illes Balears, al creuer hi viatgen mig centenar de treballadors de diversos serveis addicionals i prop de 1.400 tripulants i el darrer port visitat va ser a Itàlia i té com a destinació els Estats Units.

Davant d'aquesta situació, la Plataforma contra els Megacreuers ha emès un comunicat en què expressen la seva "profunda preocupació" davant d'aquesta situació i reclamen la creació d'un protocol "clar i segur" per la tornada dels creuers a les Illes. A més, han aprofitat l'ocasió per exigir de nou a l'Autoritat Portuària, el Govern balear i a l'Ajuntament de Palma que es dugui a terme un control "efectiu" dels impactes ambientals, econòmics i socials d'aquest tipus de turisme de masses i que donin explicacions sobre la situació i les mesures que es prendran davant aquest cas i els que vindran.

stats