Societat 07/11/2018

La medallista olímpica de vela Theresa Zabell se sentí "enganada" a l'adjudicació del club Calanova

Ha declarat com a testimoni a la instrucció del cas que investiga les irregularitats de la privatització del port esportiu

Sabrina Vidal
2 min
La medallista olímpica de vela Theresa Zabell se sentí "enganyada" a l'adjudicació del club Calavona

PalmaLa medallista olímpica de vela Theresa Zabell és una de les administradores de l'empresa que guanyà el concurs de l'adjudicació del Port Calanova, on hi ha la coneguda escola de vela, a Sant Agustí. Per aquest motiu ha declarat aquest dimecres com a testimoni en la instrucció del cas que investiga les irregularitats de l'adjudicació, i en què hi ha imputats entre d'altres l'exconseller de Turisme, Carlos Delgado, i el seu soci actual, l'advocat Carlos Gelabert, entre d'altres.

L'exvelista ha declarat haver-se sentida "enganada" pel projecte on, segons fonts judicials, ha dit que hi va participar de la mà del seu marit. Zabell ha explicat a les preguntes dels advocats i de la fiscalia anticorrupció que era el seu marit el que comprà les participacions del club en nom seu i ha negat tenir-hi cap vincle. És més, en conèixer les presumptes irregularitats se'n desvinculà, tot i signar l'acta fundacional.

El nom de la reputada esportista, segons la investigació, fou un dels diversos motius pels quals es valorà aquest projecte per l'adjudicació. El seu marit, citat a declarar aquest mateix dimecres, no ha comparegut als jutjats i se l'haurà de tornar a cridar.

Sí que han testificat altres testimonis en una instrucció que ha optat per interrogar-los abans que als imputats. L'exdona de Carlos Delgado, Lourdes Reynés, ha explicat que no coneix res del cas i que entén que declara per ser la parella d'un dels imputats quan es produïren els fets. Un altre testimoni ha estat el de l'exparella de Carlos Gelabert, Ana Rebassa, que ha parlat els mateixos termes.

El denunciant, l'empresari Alfonso Robledo, representat per l'advocat Eduardo Valdivia, va entendre que hi podia haver irregularitats en els punts atorgats durant la concessió que guanyà Port Olímpic Calanova S. L., que es privatitzà quan Carlos Delgado, amic íntim del beneficiat adjudicatari, era conseller de Turisme.

Les properes declaracions continuaran, en principi, el 20 de novembre.

La medallista olímpica de vela Theresa Zabell se sentí "enganada" a l'adjudicació del club Calavona
stats