Societat 12/01/2015

Pollastre o una massa rosa indeterminada? McDonald's aconsegueix fer viral el vídeo en què explica com es fan els McNuggets

La multinacional contraataca amb un vídeo segons el qual les acusacions de producte químic són una llegenda urbana

Ara
2 min

BarcelonaQuè hi ha en un McNuggets? Com es fan? Una ràpida cerca a internet confirma la mala reputació dels McNuggets, un dels productes estrella de la multinacional. Entre l'allau de crítiques n'hi ha de més serioses, i també de còmiques, però entre les que acusen McDonald's d'omplir el seu producte amb tota mena de components industrials —fins i tot derivats del petroli— i els que consideren que ven com a pollastre el que no és més que una massa rosa indeterminada, el cas és que els McNuggets no només són el plat més venut del McDonald's, sinó també un dels més vilipendiats del món.

La multinacional ha contraatacat amb un vídeo en què es mostra com es fabrica el famós i criticat plat. En el vídeo es veu com un periodista visita la planta de l'empresa Tyson Foods a Tennessee, una de les cinc que fabriquen McNuggets als Estats Units. Segons el vídeo, el procés comença en una cadena on es tallen les parts del pollastre que es fan servir per crear la massa. Posteriorment, aquests trossos es barregen amb pasta i es marinen. A partir d'aquí només falta tallar la massa, donant forma als McNuggets, i fregir-los. Tot, segons la multinacional, fet amb productes de qualitat i excloent-ne parts del pollastre com ara les potes. Justament, una de les acusacions que circulen per internet diu que McDonald's col·loca als seus McNuggets totes les parts no aprofitables, com la carcanada.

El vídeo pot acabar amb les llegendes urbanes de la massa rosa indeterminada. Difícilment, però, silenciarà els que acusen McDonald's no de fer servir tot el pollastre, o fins i tot de no fer servir pollastre, sinó de fabricar els McNuggets amb tota mena d'ingredients ocults, des d'àcid cítric, fins a farines genèticament modificades, fosfat d'alumini, i tota mena de productes químics, alguns d'ells derivats del petroli.

stats