Societat 10/07/2018

El Consell proposa que es cedeixi a altres persones l'organització de la pujada a Lluc a peu

La institució insular assegura que enguany hi ha aportat l'ajuda més alta dels darrers anys i creu que l'anunci de l'anul·lació es deu més a problemes d'organització que no a una manca de finançament

Aina Riera Serra
1 min
El Consell proposa que es cedeixi a unes altres persones l'organització de la marxa de Lluc a peu

PalmaDesprés de l'anunci de la junta organitzadora de l'anul·lació de la pujada a Lluc a peu, el Consell de Mallorca ha explicat que enguany s'ha concedit a aquesta activitat l'ajuda més alta que havia rebut mai, 25.000 euros, és a dir, 4.000 euros més que els anys anteriors. La institució insular considera que si així i tot no fos suficient s'haurien de cercar mètodes de finançament alternatius, com ara fer pagar una quota a tots els participants. Des del Consell asseguren que aquesta modalitat s'havia emprat anteriorment i no comprenen per què ara l'organització només vol acceptar les ajudes de la convocatòria pública. En aquest sentit, confien en un canvi d'opinió per part de la directiva del Grup Güell i l'animen a cedir-ne l'organització a altres persones que vulguin impulsar-la.

L'Ajuntament de Palma també ha volgut manifestar el seu suport a aquesta activitat i ha criticat el Partit Popular per polititzar aquesta qüestió. Cort ha explicat que la 44a edició de la iniciativa ja "disposa de tots els permisos municipals preceptius d’ocupació de la via pública i per a la instal·lació d’un escenari i cadires per als assistents a l’acte previ a la sortida, així com un operatiu de seguretat de la Policia Local".

Pel que fa a la demanda del grup popular de declarar la marxa activitat d'interès municipal, Cort considera que "no té cap sentit perquè el Grup Güell és una entitat sense ànim de lucre que rep tots els serveis que requereix l'organització de l'esdeveniment".

stats