Societat 15/03/2024

La marea verda rep Vera a l'IES Son Pacs

L'institut se suma així a les reivindicacions fetes en les darreres setmanes per altres centres de Mallorca

ARA Balears
2 min
Docents de l'IES Son Pacs reben Vera amb les camisetes verdes.

PalmaL'assemblea de docents de l'IES Son Pacs vestits amb les camisetes verdes han rebut aquest dijous el conseller d'Educació, Antoni Vera. L'institut se suma així a les reivindicacions que ja han fet altres centres arreu de Mallorca, com a Manacor i a Inca, entre d'altres. Segons ha informat l'Assemblea de Docents en un comunicat, els docents han volgut deixar clar el seu posicionament davant determinades situacions provocades per les mesures anunciades per la Conselleria amb vista al procés d'escolarització del curs 2024-2025.

També han denunciat "la incongruència de gastar els recursos públics en conflictes provocats per la mateixa Conselleria, mentre que continuen sense resoldre molts problemes que arrosseguen els centres escolars i que en condicionen el funcionament". En el cas de l'IES Son Pacs, han recordat alguns dels aspectes precaris "en què es mouen", com ara problemes per pagar la factura de la llum, no poder encendre la calefacció o haver de fer classe en aules prefabricades.

Així, els docents han decorat el centre amb l'emblemàtica camiseta verda i, en arribar el conseller, li han lliurat una bossa amb el lema 'Segregació, no gràcies', que contenia el llibre de Carme Martí, Un cel de plom, amb una carta en què els professors han expressat el seu posicionament davant determinades qüestions educatives d'actualitat i altres peticions. En el tezt, s'exposa al conseller que el llibre explica la història de Neus Català, "una dona que va patir les conseqüències del nazisme, del feixisme i del franquisme perquè va entrar al camp de Rabrensbuch; i un cop alliberada va haver de viure exiliada fins a 1975 quan Franco va morir". Es tracta d'un relat en el qual queda palès l'odi dels nazis caps als jueus. "Han passat 80 anys aproximadament, però el discurs de l'odi no s'ha acabat. Els feixistes, els franquistes, els seus socis de VOX i per què amagar-ho, gent del seu partit continuen atiant el missatge de l'odi contra la gent d'aquesta terra. Diuen que la nostra llengua és una imposició, però la realitat demostra que som i hem estat una terra d'acollida. Aquest és el respecte que ens mereixem?", continua la missiva

"Els filòlegs saben que una llengua minoritzada necessita incentius, espais, àmbits d’ús on ser usada. I la lliure elecció de llengua és una enganyifa, un clar retrocés, un atac a la llengua"."Una llengua minoritzada necessita incentius, espais, àmbits d'ús on ser usada. I la lliure elecció de llengua és una enganyifa, un clar retrocés, un atac a la llengua. Invertir doblers per matar la llengua pròpia d'un territori és una política suïcida i un acte desbaratat d'aquells que fomentaven els nazis a favor de la desaparició d'aquells que odiaven. No té res a veure amb el sentit democràtic, i de respecte cultural cap on hauríem d'avançar". "Vostès sabran cap on volen avançar, però continuar amb aquests socis i aquestes polítiques significa caminar cap a un cel de plom", acaba la carta.

La bossa que han lliurat al conseller Vera.

A més, els docents s'han preparat diverses pancartes amb frases reivindicatives del col·lectiu com 'El Govern té 60.000.000 d'euros per segregar l'alumnat, nosaltres no podem pagar la factura de la llum'; 'El Govern té 60.000.000 d'euros per segregar l'alumnat, som 97 docents i tenim tres taules i nou ordinadors', o 'El Govern té 60.000.000 d'euros per segregar l'alumnat, nosaltres tenim banys portàtils'.

stats