Robatoris
Societat 15/06/2023

Maquillatge i productes carnis frescs: els productes més robats a l'estiu a les Balears

Un informe recull que, en el conjunt de l'Estat, els productes més robats són els bronzejadors, els preservatius i les begudes alcohòliques

ARA Balears
2 min
Disminueixen les vendes del comerç minorista a les Illes.

PalmaEl maquillatge i els productes carnis frescs es troben entre els productes més robats durant l'estiu a les Balears, segons un estudi de Checkpoint Systems recollit per Europa Press. El mateix informe indica que, en el conjunt de l'Estat, els bronzejadors, els preservatius i les begudes alcohòliques són els tres productes més robats.

Així mateix, l'estudi assenyala que els robatoris a l'estiu representen per als comerços el 0,9% de les seves vendes registrades i que generen pèrdues per valor de 170 milions d'euros. En aquesta línia, les dades del Ministeri d'Interior exposen que un 26,7% dels robatoris a l'Estat es produeixen en els mesos d'estiu. De fet, el 2022 es varen superar els 170.000 casos durant el tercer trimestre de l'any. A més, l'estiu passat va haver-hi un increment de robatoris d'un 24,7%, i els experts preveuen que aquest increment "es pugui repetir" enguany.

Després d'enquestar més de 17.000 comerços espanyols, l'empresa ha detectat que els productes varien segons la comunitat autònoma. Així, en el cas de Madrid, lideren la llista els gelats i els productes de cosmètica; a Andalusia, els antimosquits i els bronzejadors, producte que també encapçala el rànquing a la Comunitat Valenciana. Pel que fa a Galícia, destaquen les conserves i els formatges; al País Basc, els productes frescs o els olis; a Astúries, Cantàbria i Múrcia, el lluç congelat, les cremes solars i les xancletes, mentre que a Aragó són les càpsules de cafè i els cosmètics, i a les Canàries, els preservatius. D'altra banda, Catalunya va ser la comunitat que va registrar més robatoris en comerços durant l'estiu, un 20% del total estatal. Quant als productes, en aquest cas els més robats varen ser els vins, els licors, els embotits i els gelats.

Des de Checkpoint Systems també han remarcat el canvi de perfil dels lladres. D'aquesta manera, han explicat que abans, aquests "actuaven per consumir ells mateixos els productes robats", però que actualment ho fan "per vendre'ls i obtenir-ne beneficis".

stats