Societat 12/05/2021

Maó rebrà més de 800.000 euros dels 2,5 milions que arribaran a Menorca

Són ajudes destinades al teixit empresarial del municipi

Iván Martín
2 min
El batle de Maó, Hèctor Pons, a l'acte de presentació dels ajuts econòmics.

MaóLes administracions públiques de les Balears, el Govern, el Consell de Menorca i l’Ajuntament de Maó han impulsat un pla d’ajudes inclòs en el Pla de reactivació per reduir l’impacte del covid-19 en el teixit empresarial. Per aquest motiu, el batle de Maó, Hèctor Pons, acompanyat per la presidenta del Consell, Susana Mora, i del conseller de Fons Europeus del Govern balear, Miquel Company, ha presentat aquesta nova línia, que atorga una inversió de 868.000 euros, que es repartirà en ajudes úniques de 1.500 euros a diferents empreses de Maó. La iniciativa forma part d’un nou marc de col·laboració entre el Govern, el Consell i els ajuntaments de Menorca que permetrà destinar més de 2,5 milions d’euros al teixit empresarial de l’illa.

Així, l'Ajuntament de Maó, el primer consistori a convocar aquesta nova línia, reafirma el compromís amb el teixit econòmic local, conscient que aquest 2021 continua sent un any complicat per a les empreses. També cal assenyalar que aquesta inversió se suma a la primera línia d'ajudes municipals atorgades l'any passat per l'Ajuntament, mitjançant una partida de 300.000 euros, i a les subvencions de la resta d'administracions. A més, de manera paral·lela a les ajudes directes, l'Ajuntament continua treballant en el seu Pla local de reactivació i transformació #Maó27.

Pel que fa als epígrafs d'aquesta nova línia d'ajudes a les empreses locals, manté les categories de la línia d'ajudes municipals de l'any passat i n'inclou de noves, amb l'objectiu d'arribar a empreses d'altres sectors amb una presència important al municipi i que han quedat exclosos d'altres convocatòries. Un exemple d'aquests nous sectors són el bijuter, empreses de manteniment i empreses relacionades amb les activitats artístiques i culturals, entre d'altres.

Un dels reptes que ha motivat treure ara aquestes ajudes és poder arribar, també, a diferents empreses i establiments que estan tancats durant l'hivern. Aquesta línia també inclou els treballadors autònoms i les empreses sense un espai físic concret, que estiguin incloses dins els epígrafs detallats a les bases. Les sol·licituds es presentaran únicament de manera telemàtica. 

stats