Societat 08/09/2023

Maó celebra el primer 'jaleo' de Gràcia sense incidents

Va començar amb mitja hora de retard i ha acabat ben entrada la matinada

Iván Martín
1 min
Caixer de Gràcia abans d'arribar a la plaça Constitució.

MAÓLa plaça de la Constitució de Maó celebrà anit passada el primer jaleo de les festes de Gràcia 2023, i ho va fer en un ambient de molta alegria i sense lamentar incidents de consideració. Un total de 125 cavalls varen formar part de la comitiva de caixers, 39 dones i 86 homes. El caixer més jove té 13 anys, mentre que el més veterà en suma 67. Hèctor Pons exercí de caixer batle. Visiblement emocionat, Pons estrenarà paternitat pròximament, fet que –unit a l'esclat dels actes protocol·laris– va afegir un punt d'emotivitat a la jornada.

Amb mitja d'hora de retard respecte de l'horari previst (21.00 hores), el flabioler Víctor Pons va donar l'inici al jaleo. El caixer batle, Hèctor Pons, i el caixer capellà, Joan Tutzó, varen accedir a la plaça i es convertiren en protagonistes. Amb milers de persones pels carrers de Maó, l'ambient festiu es va expandir per tot el nucli històric. Alguns ciutadans coincidien a afirmar que es tractava de les festes de Gràcia més concorregudes dels darrers anys.

La banda de música de Maó fou l'encarregada de posar les notes del jaleo i ja de matinada acabaven els bots per donar pas a les revetlles. Abans, però, la tradicional 'samba' no faltà a la cita i va transformar la plaça de l'Ajuntament en una esplanada per ballar i cantar. Aquest divendres tindrà lloc el segon jaleo (13.00 hores) i al capvespre esperen les corregudes de Gràcia (19.15 hores).

stats