Societat 07/11/2019

Manuela Cañadas (Vox): "Quan l'esquerra parla d'immigrants es nota que són racistes"

La candidata al Senat per Balears va participar aquest dimecres, juntament amb Jorge Campos i Antonio Salvá, en un acte de campanya a Inca

A. T.
2 min
La candidata al Congrés Lola Nchaso, el líder de Vox a les Balears, Jorge Campos, i dos simpatitzants del partit a un acte de campanya celebrat a Inca

PalmaLa candidata al Senat de Vox per Mallorca, Manuela Cañadas, va assegurar en l'acte de campanya d'aquest dimecres que "quan l'esquerra parla dels immigrants es nota que són racistes", perquè "pensen que venen aquí a reproduir-se". Així mateix, va insistir que "no es poden ocultar els problemes de seguretat derivats d'una immigració il·legal". A l'esdeveniment, també hi varen participar el candidat al Congrés per Balears, Antonio Salvá, i el líder de Vox a les Illes, Jorge Campos.

En la mateixa línia que Cañadas, Salvá va assenyalar que "si féssim servir els diners que donam als immigrants aquí en cooperació als països d'origen, podrien desenvolupar-se i venir com a turistes". El candidat s'hi va pronunciar també la setmana passada i va afirmar que les persones que arriben en situació irregular són "una qüestió de salut pública". "És una irresponsabilitat amollar persones que venen de països on hi ha malalties endèmiques", va declarar.

Igualment, el líder del partit, Santiago Abascal, ha parlar d'immigració aquesta setmana per assegurar que "la majoria de violadors són immigrants", declaracions per les quals l'associació musulmana Watani, de Reus, l'ha denunciat. Així mateix, cal recordar les afirmacions del vicesecretari del partit, Espinosa de los Monteros, en el programa 'Espejo público', d'Antena 3, en les quals assenyalava que "un estranger és tres vegades més propens a violar que un espanyol".

Vox proposa quotes d'origen per privilegiar certes nacionalitats

En el seu programa electoral, el partit proposa la "deportació dels immigrants que siguin en el territori espanyol de manera irregular però hagin reincidit en la comissió de delictes lleus". També proposen "que qualsevol immigrant que hagi entrat il·legalment a Espanya estigui incapacitat, de per vida, a legalitzar la seva situació i, per tant, a rebre qualsevol tipus d'ajuda de l'administració". Juntament amb això, volen "suprimir la institució d'arrelament com a manera de regular la immigració il·legal" i "revocar les passarel·les ràpides per adquirir la nacionalitat espanyola".

Com a mesura per regular l'arribada de persones, volen que "s'estableixin quotes d'origen que privilegiïn les nacionalitats que comparteixin idioma i importants llaços d'amistat i cultura amb Espanya". A més, pretenen "elevar l'exigència en el nivell d'idioma, tributació i integració per a l'adquisició de la nacionalitat" i que existeixi la "possibilitat de perdre-la per activitats contra la sobirania, seguretat o independència nacional".

stats