Societat 13/02/2024

La Mancomunitat del Pla i la UIB col·laboraran en turisme i desenvolupament local

Es vol establir una relació de cooperació entre les dues institucions mitjançant experts universitaris per a cada matèria i per a cada sector específic que el Pla de sostenibilitat turística està desenvolupant a la comarca

Tot Pla
2 min
La Mancomunitat del Pla i la UIB col·laboraran en turisme i desenvolupament local

PetraLa Universitat de les Illes Balears (UIB) i la Mancomunitat Pla de Mallorca establiran llaços de col·laboració en matèria de turisme sostenible, promoció econòmica i desenvolupament local. Representants de la Mancomunitat, amb la presidenta Joana Maria Pascual i el gerent, Joan Cifre, al capdavant; es reuniren amb el rector de la Universitat de les Illes Balears, Jaume Carot Giner, acompanyat pel vicerector d’Universitat Saludable i Campus, Adrià Muntaner; la vicerectora d’Innovació i Transformació Digital, Loren Carrasco, i la vicerectora d’Estudiants, Carmen Touza. Així mateix, per part de la Mancomunitat, també hi assistiren els dos agents de Desenvolupament Local i Turisme, Catalina Mir i Pedro Bergas, així com la tècnica de turisme Bea Martín.

A la reunió entre les dues institucions es tractaren les possibles vies de col·laboració entre la Mancomunitat Pla i la UIB en matèria de turisme sostenible, convenis de formació en pràctiques per a estudiants i les possibles línies de col·laboració en matèria de promoció econòmica i desenvolupament local.

En turisme, la Mancomunitat vol establir amb la Universitat de les Illes Balears una relació de col·laboració, mitjançant experts universitaris, per a cada matèria i cada sector específic que el Pla de sostenibilitat turística està desenvolupant a la comarca, en mobilitat sostenible, producte de quilòmetre zero, productes turístics i altres temes que requereixen la intervenció d’experts universitaris.

Per altra banda, la Mancomunitat considera adient que estudiants en pràctiques del sector turístic i d’hostaleria puguin desenvolupar les seves pràctiques laborals al pla. Així, aquests estudiants, mentre aprenen un ofici, poden conèixer de primera mà les tasques en matèria de turisme sostenible i de desenvolupament econòmic que s’estan desenvolupant al Pla de Mallorca.

Finalment, a la reunió es tractaren les possibles vies de col·laboració en matèria de promoció econòmica i desenvolupament local, així com emprenedoria, mitjançat l’estudi de les diferents opcions que la Universitat de les Illes Balears pot proporcionar a la Mancomunitat en matèria de formació i anàlisis del sector socioeconòmic de la comarca.

stats