Societat 03/03/2021

Manacor restringeix el trànsit a 67 carrers del centre

L'Ajuntament pretén prioritzar la mobilitat dels vianants i dels bicicles i vehicles de mobilitat personal

ARA Balears
2 min
Presentació de la ZPR.

PalmaManacor posarà en marxa la Zona de Prioritat per als Residents del Centre, una mesura que farà que a 67 carrers del centre hi hagi una restricció de la circulació per als no residents, segons ha informat l'Ajuntament de Manacor en un comunicat. Aquesta iniciativa farà que en aquests carrers es prioritzi la mobilitat dels vianants i dels bicicles i els vehicles de mobilitat personal.

La filosofia d'aquesta mesura és la d'implantar "un model semblant al de moltes ciutats europees" per millorar la relació entre la circulació de vehicles i les persones i, a més, generar "efectes positius per a l'activitat econòmica". En aquest sentit, el delegat de Medi Ambient i Mobilitat, Sebastià Llodrà, ha assegurat que "el centre de Manacor té les dimensions, l’entramat urbà i les característiques idònies per potenciar els desplaçaments a peu, en bicicleta o en patinet i permetre així més zones per als vianants".

La zona afectada per la nova mesura.

Aquesta mesura preveu que els residents al centre puguin circular amb els seus vehicles dins la zona ZPR, a més de tota una sèrie d’excepcions per facilitar el transport necessari des del punt de vista comercial, així com els serveis públics, especialment els sanitaris i el transport de persones grans. Així, es pretén augmentar l'espai disponible per a les persones i reduir l'espai dels vehicles i fer "que el centre de la ciutat sigui més tranquil reduint el renou, la circulació i la velocitat dels vehicles motoritzats".

La fórmula per desenvolupar la Zona de Prioritat Residencial al centre de Manacor es va aprovar definitivament el passat mes de gener i farà que el vianant sempre tingui prioritat i que la velocitat màxima per a tots els vehicles sigui de 20 quilòmetres per hora.

Qui podrà accedir al centre de Manacor?

Podran accedir a la ZPR del centre de Manacor els residents i les persones que tinguin un garatge privat a aquesta zona, els serveis públics (cossos de seguretat, bombers, ambulàncies, vehicles municipals...), els propietaris de negocis situats dins la ZPR, els vehicles comercials que facin operacions de càrrega i descàrrega, els taxis i serveis públics de viatgers en acte de servei, els vehicles que transporten malalts greus o persones amb mobilitat reduïda des de o fins a algun immoble situat a la zona, els vehicles amb permís especial atorgat per l'Ajuntament de Manacor per fer alguna operació esporàdica degudament justificada. En tots els casos s'haurà de sol·licitar autorització mitjançant la plataforma web www.mobilitatmanacor.cat.

stats