Societat 19/03/2020

La parella mallorquina atrapada a Costa Rica aconsegueix tornar a casa

Després de 24 hores a l'aeroport, Iberia els ha donat els bitllets de tornada

Ara Balears
2 min
La parella mallorquina atrapada a Costa Rica aconsegueix tornar a casa

PalmaPere Josep Bauzà Ferrer i Catalina Maria Moyà Salom, els dos mallorquins que feia més de 24 hores que estaven atrapats a l'aeroport de Costa Rica pel tancament de l'espai aeri i marítim i el tancament de les fronteres davant l'expansió del coronavirus a Espanya, han aconseguit tornar a casa. Segons ha informat Bauzà a través del seu compte d'Instagram, la companyia aèria els ha donat els bitllets de tornada després d'un dia tancats. "Després de 24 hores Iberia ens perdona la vida", explica el mallorquí. A més, en la publicació a la xarxa social critica amb duresa la gestió de la companyia de la seva situació: "Ni una ajuda, ni una disculpa ni res... una vergonya de tracte rebut per Iberia".

La parella torna, a hores d'ara, cap a Mallorca, però s'han vist obligats a fer escala a Madrid. Tot i tenir els bitllets per tornar, la parella encara no confia "al 100%" a poder tornar a Mallorca. "Ja veurem com està la situació a Madrid", ha explicat Bauzà a aquest diari poc abans de començar el seu viatge de retorn a Mallorca.

Cal recordar que Pere Josep Bauzà Ferrer i Catalina Maria Moyà Salom publicaren una carta en què denunciaven la seva situació la matinada d'aquest dimecres: "Ens varen dir que no ens podien avançar el vol, que ens posàssim tranquils i que segur que no hi hauria cap problema per volar el 16 de març. Només un dia després de demanar el canvi les fronteres de Panamà amb Europa es varen tancar i els varen cancel·lar el vol", explicaven.

Després de telefonar a l'ambaixada espanyola i tornar a parlar amb Iberia per explicar que ella és metgessa i havia de tornar al país per ajudar, la companyia els donà un vol per al 18 de març de Panamà a Costa Rica (un dels pocs llocs on encara hi ha connexions amb Europa) i d'allà cap a Mallorca.

Aquest dijous, quan havien d'agafar el vol cap a Costa Rica, es varen trobar que la companyia que opera aquest trajecte no és Iberia, sinó Copa Airlines. "Iberia ha abandonat aquest aeroport i nosaltres no podem contactar amb ningú de la nostra companyia", assegura la parella. A Panamà els varen agafar les maletes i els varen dir que anirien directament a Mallorca, però quan demanaren per treure els bitllets de Costa Rica a Mallorca, els digueren que no podia ser, que ho demanassin en arribar a l'aeroport de Sant José.

Una vegada allà, els digueren que el seu bitllet per tornar a Mallorca estava cancel·lat i que havien de tornar a Panamà, ja que tampoc poden sortir de l'aeroport de San José per la pandèmia del coronavirus. "Som a l’aeroport de San José. No podem entrar al país i Iberia no ens dona cap solució", expliquen, i denuncien que estan dormint davant el mostrador "perquè tot d'una que vingui algú demanarem que ens donin una sortida". El pitjor, segons la parella, és que "Iberia intenta fer-nos responsables de la situació" i els diuen que "ens n'hauríem d'haver preocupat més".

stats