Societat 25/01/2021

Mallorcat: una eina d'autoaprenentatge de català, gratuïta i en línia

El Departament de Cultura del Consell de Mallorca i la Direcció Insular de Política Lingüística han presentat avui aquest recurs per a nous parlants de la llengua pròpia

2 min
Així es veu la pàgina web Mallrocat

Mallorcat és una nova eina d'autoaprenentatge de català, gratuïta i en línia, que ha impulsat el Consell de Mallorca. Es tracta d'una pàgina web on hi ha material didàctic per assolir un nivell inicial de català per als nous parlants d'aquesta llengua, però també servirà com a recurs pels docents que fan ensenyament a distància per adults. És una eina "necessària" en les circumstàncies sociosanitàries actuals "que dificulten l'ensenyament presencial", ha explicat el director insular de Política Lingüística, Lluís Segura, a la presentació de Mallorcat; també hi havia la responsable de Cultura del Consell de Mallorca, Bel Busquets.

"L’objectiu és facilitar l’aprenentatge de la nostra llengua amb un material de nova creació que, amb escenaris del nostre dia a dia, ensenya vocabulari i ortografia, reprodueix diàlegs i fomenta l’arrelament a la nostra illa”, ha dit Busquets sobre Mallorcat, una pàgina web que ja està disponible; l'enllaç està inserit al web de Llengua Mallorca com a eina en línia, de franc i en obert, i es pot consultar també a través de mòbils i tauletes.

El material són 31 làmines interactives amb les quals es pot aprendre vocabulari a partir d’imatges, veure com s’escriuen les paraules i també sentir com es pronuncien. De cadascun dels 31 temes, se’n pot consultar, triant el botó de la dreta corresponent, el vocabulari, els diàlegs que tenen els personatges i els verbs que fan servir. I davall cada verb hi ha un enllaç al model de conjugació que li correspon. Les imatges estan ambientades a Mallorca, per fomentar l’arrelament a la nostra illa, i representen situacions reals i actuals que inclouen diversitat d’objectes, persones i situacions.

Aquest web s’ha fet a partir dels continguts elaborats pel Servei de Normalització Lingüística (vocabulari, diàlegs, verbs). Per al disseny de la plataforma s’ha contractat una empresa informàtica; a més, s’han encarregat fotografies expressament per al projecte, i s’ha contractat un estudi d’àudio per a l’enregistrament del vocabulari i els diàlegs amb actors de doblatge mallorquins.

stats