Música
Societat 13/03/2023

Mallorca Live Festival va generar un impacte de 10,15 milions d'euros per Palma i Calvià

La sisena edició de la cita mallorquina tindrà lloc els dies 18, 19 i 20 de maig de 2023 en l'Antic Aquapark de Calvià

ARA Balears
3 min
Mallorca Live Festival

PalmaEl Mallorca Live Festival va generar un impacte total de 10,15 milions d'euros en l'economia de Calvià i Palma en la seva edició de 2022, celebrada els dies 24, 25 i 26 de juny. Una xifra que ascendeix a 15 milions sumant tots els esdeveniments que Mallorca Live va realitzar a l'illa durant l'any passat (Mallorca Live Festival, Mallorca Live Summer, Un SónarVillage a s’Horabaixa i el concert de Marc Anthony), segons es desprèn de l'informe Impacte Econòmic Mallorca Live realitzat per la consultora Sound Diplomacy i presentat aquest dilluns.

Per cada euro invertit en la realització del Mallorca Live Festival, es van generar 1,62 euros en les economies de Calvià i Palma; i per cada euro que el sector públic va invertir en el festival, es van generar 18,03 euros en l'economia local, afirmen els seus responsables, que qualifiquen de “un gran any” el 2022, sobretot pel fet que van haver de “reinventar-se” després de la situació provocada per la pandèmia.

L'impacte econòmic directe del festival en els proveïdors locals va aconseguir un valor de 1,54 milions d'euros, generant una demanda de 1.506 llocs de treball directes, dels quals 904 treballadors eren residents de la regió. Addicionalment, el festival va estimular un impacte indirecte de 8,60 milions d'euros en els comerços i empreses locals, derivats de les despeses dels assistents turístics, la despesa dels quals faig una mitjana de diari va ser de 235 euros. En la seva cinquena edició, el festival va comptar amb la presència de 72.000 assistents en els tres dies.

Aposta per la mobilitat sostenible

L'organització del Mallorca Live Festival també ha presentat avui alguns dels punts del pla de mobilitat en el qual està treballant amb la finalitat de fomentar la mobilitat sostenible.

Establint una col·laboració públic-privada, s'està treballant en un servei d'autobusos privats a través de “Divertis en vivo”, empresa que compta amb una àmplia experiència en mobilitat d'esdeveniments de gran magnitud (Bilbao BBK Live, Cala Mijas Fest o Rock Fest Barcelona, entre altres). Per part seva, el Transport públic interurbà de Mallorca (TIB) donà suport en algunes de les rutes que s'estableixin, tant les de Palma com les circulars de Calvià, per a reforçar la flota i freqüències. També s'apostarà pel taxi i llançadores gratuïtes en algunes zones de Calvià.

En aquest sentit, es realitzarà una important labor de comunicació amb la finalitat d'evitar l'ús de vehicle privat. Es fomentarà la pre-reserva de places de bus a través de “Divertis en vivo” (Palma, Arenal, Can Pastilla, Part Forana, Sóller i municipi de Calvià amb el recinte), així com l'ús de serveis discrecionals oferts per al festival, transporti públic i taxis. Es donaran a conèixer totes les alternatives al vehicle propi per a arribar al festival i es conscienciarà sobre la falta de pàrquing en la rodalia del recinte els dies del festival com a norma de seguretat.

Zona Premium

En la seva pròxima edició, el festival comptarà amb una nova zona Premium, un espai exclusiu en el qual compartir amb grups d'amics, empreses i associacions de l'illa “l'esdeveniment musical més gran de les Balears. Millor visibilitat en l'escenari principal, accessos fàcils i ràpids, instal·lacions exclusives i un excel·lent servei seran algunes dels avantatges que oferirà aquest espai”, anuncia l'organització.

Mallorca Live Festival 2023

La sisena edició de la cita mallorquina tindrà lloc els dies 18, 19 i 20 de maig de 2023 en l'Antic Aquapark de Calvià amb grans noms nacionals i internacionals com The Chemical Brothers, The Kooks, Quevedo, Vetusta Morla, Bomba Estèreo, Peggy Gou i Moderat, Black Rebel Motorcycle Club, Nats i Waor, Visqui Suècia, The Dandi Warhols, Ayax i Prok, Second, The Reytons, León Benavente, Ginebres i Helena Hauff, entre molts altres noms i mancant més artistes per confirmar. Les entrades de dia i els abonaments es poden adquirir des de 59€ en la web del festival.

stats