Societat 17/12/2020

El bisbe de Mallorca acusa el govern espanyol de "retallar llibertat"

Defensa que la nova llei educativa i la legalització de l'eutanàsia limiten els drets dels ciutadans

Ara Balears
1 min
Sebastià Taltavull, nou bisbe electe de Mallorca / I.BUJ

PalmaEl bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, ha acusat Pedro Sánchez de "retallar la llibertat dels espanyols i vulnerar els drets humans". Aquestes crítiques arriben poc després que el govern de l'Estat aprovàs la nova llei educativa, i el mateix dia en què es legalitzà l'eutanàsia.

A través d'una carta el religiós ha defensat que la nova llei educativa "retalla" el dret a la llibertat religiosa i ha remarcat que l'Església defensa "el dret dels pares a triar l'educació que volen que rebin els seus fills, cosa que no permet la nova llei educativa".

Per altra banda, Taltavull també ha criticat la legalització de l'eutanàsia. Segons ha remarcat a la carta, aquesta "aquesta normativa no respecta el primer dels drets humans, el dret a la vida". El bisbe de Mallorca ha defensat que la legalització de l'eutanàsia és "completament inoportuna", ja que en la situació sanitària en què ens trobam actualment "moltes persones grans estan sofrint".

El bisbe ha criticat també amb duresa l'actitud de tots els polítics espanyols del Congrés i el Senat. "És intolerable, cada ple és un espectacle d'agressivitat, insult i falta de diàleg", ha sentenciat.

stats