Societat 30/10/2020

El 40% dels malalts ingressats a les UCI de les Balears tenen covid-19

De les 130 persones en estat greu que hi ha als hospitals, 52 estan contagiades de coronavirus

Ara Balears
1 min
Uci de l'Hospital del Mar

PalmaDe les 130 persones que estan ingressades a les UCI de les Balears, 52 ho estan a causa del covid-19. Aquesta xifra representa que el 40% dels ingressats a les unitats de cures intensives tenen coronavirus, segons ha avançat Última Hora i ha confirmat l'ARA Balears amb l'IB-Salut. Per illes, a Mallorca n'hi ha 40, a Eivissa n'hi ha 7 i a Menorca n'hi ha 5.

Tot i que encara no hi ha pressió a les UCI de les Illes, els ingressos greus per covid-19 han augmentat els darrers dies i han tornat a situar-se en el mateix punt del principi de mes. El 23 d'octubre hi havia 39 pacients a les unitats de cures intensives, mentre que les darreres dades que va fer públiques la Conselleria de Salut aquest dijous situen la xifra en 52.

Si es tenen en compte tots els pacients que estan ingressats a l'UCI (amb covid-19 o amb altres patologies) l'ocupació total és del 43%. Malgrat que això suposa que encara hi ha un 57% dels llits disponibles, des de l'IB-Salut estan pendents de l'evolució dels ingressos.

Per hospitals, a Son Espases hi ha 75 llits d'UCI, 19 dels quals estan ocupants per persones amb coronavirus. A Son Llàtzer n'hi ha 17 i quatre tenen persones amb el virus. A l'Hospital de Manacor hi ha quatre llits ocupats per pacients de covid dels 17 que tenen. Pel que fa a l'Hospital d'Inca, no hi ha cap pacient greu de covid-19. En el Mateu Orfila, dels 25 llits d'UCI que tenen, n'hi ha cinc d'ocupats per persones infectades pel virus, mentre que a Can Misses, dels 44 llits, n'hi ha vuit d'ocupats.

stats