Societat 26/12/2019

Cap dels tres morts en una piscina a Màlaga sabien nedar, segons fonts familiars

Els propietaris de la instal·lació asseguren que han superat la inspecció i reobriran al públic

Ara
2 min

BarcelonaLa piscina del complex turístic club Costa World de Màlaga on dimarts van morir tres turistes britànics (un pare i dos dels seus fills menors) compleix la normativa, segons els propietaris de la instal·lació. El problema podria ser que cap de les tres víctimes sabien nedar.

Fonts pròximes al cas asseguren a Efe i Europa Press que una altra filla de la parella i germana dels dos menors morts ha declarat als investigadors que cap dels seus familiars sabien defensar-se a l'aigua. Les víctimes són un home de 53 anys, el seu fill de 16 i la seva filla de 9, que passaven una setmana de vacances a Espanya al costat de la mare de la família i un altre fill, que eren a la urbanització quan van passar els fets.

Segons testimonis presencials, al voltant de les 13.30 hores la nena va mostrar problemes per sortir de la piscina i el seu pare va entrar per socórrer-la. Ell tampoc va poder sortir-ne, de manera que el fill de 16 anys va intentar auxiliar-los i també va morir ofegat.

Fonts de la investigació van explicar a Efe que els cossos van ser rescatats per un empleat de la urbanització, que també va tenir problemes per sortir de l'aigua. Tot plegat va fer pensar als agents que podia haver-hi algun problema al sistema de succió de la piscina, de manera que efectius de el Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil van desplaçar-se fins al lloc dels fets per dur a terme una investigació.

Cap error tècnic

Segons asseguren els propietaris del complex Costa World en un comunicat, la Guàrdia Civil ha fet una investigació "completa" de les instal·lacions i ha determinat que "la piscina compleix tots es requisits" i la normativa vigent; per tant, tornarà a obrir-se al públic.

"Tot això confirmaria que es va tractar d'un tràgic accident que ens ha provocat una gran commoció", segueix el comunicat, on se subratlla que "la principal preocupació segueix sent la cura i suport a la família". La Guàrdia Civil continua amb les investigacions, a l'espera de l'autòpsia, segons han informat a Efe fonts pròximes al cas.

stats