Societat 14/03/2019

Un informe policial enfanga la consellera del PP Catalina Cirer en el cas de la Policia Local

La Policia Nacional reclama que s'investigui l'exbatlessa, segons ha avançat 'Público'

Ara Balears
2 min
Catalina Cirer. / ISAAC BUJ

PalmaUn informe del Grup de Blanqueig de Capitals i Delictes Monetaris de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional, al qual 'Público' ha tingut accés, indica que cal citar com a investigada l'exbatlessa de Palma (2003-2007) i actual consellera al Consell de Mallorca pel Partit Popular Catalina Cirer en relació amb el cas de la Policia Local. A més, sempre segons la informació de 'Público', el document també proposa que s'investiguin l'extinent de batle de Turisme a Ciutat Álvaro Gijón (regidor al Grup Mixt), i els regidors Guillermo Navarro i Irene San Gil, als quals fins ara no s'havia implicat en la trama de corrupció de la Policia Local i del cas Cursach. També implica en nous delictes l'expresident de la formació a Palma, Rodríguez Barberá.

Al document es parla de l'existència dins l'Administració municipal palmesana d'una "estructura paral·lela a la política i funcionarial que, com un paràsit, causa des de fa molts anys un perjudici a la ciutadania i un brutal menyscapte de la seguretat jurídica i el benestar que les administracions estan obligats a proporcionar als ciutadans administrats". D'aquesta manera comencen els 725 folis del macroinforme policial, segons el diari digital. Algunes d'aquestes afirmacions ja les havia avançat l'Última Hora.

D'ençà que el Grup de Blanqueig va emetre aquest informe, segons 'Público', els imputats han aconseguit paralitzar les recerques i impedir l'avanç de les investigacions d'aquesta trama de corrupció politicopolicial. El diari digital afegeix que, segons fonts properes a la investigació que no volen ser identificades, aquestes dificultats han creat indefensió als testimonis del cas Cursach.

Aquest dimecres, l'expolicia denunciant de corrupció i candidata de Podem a Cort, Sonia Vivas, va demanar a Mateu Isern si coneixia l'existència d'un suposat informe que demanaria a la Fiscalia la citació de Cirer com a investigada. El candidat del PP a la batlia de Palma va respondre amb un taxatiu 'no', i assegurant: "Li devem molt per la seva bona gestió". Això es va produir a la roda de preguntes amb motiu de la gravació d'un debat d'IB3.

stats