La setmana que m'espera
Societat 03/09/2022

“M’agrada molt la muntanya; la platja també, però no tant”

El portaveu de l'Ajuntament de Palma, Alberto Jarabo, explica com serà la seva setmana

2 min
El portaveu de l'Ajuntament de Palma, Alberto Jarabo

PalmaEl dia comença sempre el dia anterior, quan revís l’agenda. Dins el llit, mai hi som gaires hores, perquè dorm poc. Solc ficar-me al llit entre la una i les dues de la nit, i a les 7.30 h ja estic dret; no som de quedar dins el llit gaire estona, tot d’una me’n vaig a fer el berenar. Sempre faig un cafè amb llet i un suc de taronja i la fruita que tingui per casa: m’agrada combinar la taronja amb plàtan, poma o pastanagó, tot allò que em pugui aportar energia. Mentre berén, mir la premsa i, abans de sortir de casa, em pas per aigua.

Pel que fa a la feina, les primeres hores del matí em sent com un nòmada, perquè no pas pel despatx, m’estim més convocar les reunions o les trobades a fora. Vaig a la seu d’alguna entitat, m’atur a telefonar des d’un parc i qued amb algú en una terrassa. Més tard, sí que hi vaig, per firmar els papers que hi hagi pendents o resoldre dubtes dins la regidoria.

El dilluns és el dia d’organitzar la setmana amb l’equip de la regidoria. Els altres dies, per fer reunions; des de la nostra àrea necessitam tenir molta comunicació i dialèctica amb les entitats. Les properes són amb Ben Amics i amb la consellera de Presidència, Mercedes Garrido, aquesta setmana que ve.

Hora de dinar, els dies que puc torn a casa. Sempre faig el menjar en arribar, pocs dies he pogut preparar-lo amb antelació. Solc arribar-hi devers les 15.30 h, a la mateixa hora que arriben els nins, si no és que tenen extraescolars. Altres dies, si tenc una reunió en aquella hora o un acte al capvespre, din a fora. 

Als horabaixes m’agrada passar l’estona amb ells. Tenim un ca molt guapo, en Nico. Normalment, quan ja no fa tanta calor com aquests dies, sortim a jugar al parc tots junts; a la zona de l’Escorxador hi ha molts parcs preparats, i als nins també els agrada conèixer-ne altres i jugar-hi.

A mi, en el temps lliure, m’agrada molt caminar, principalment per la muntanya. M’agrada molt la muntanya; la platja també, però no tant. Em sent alliberat, vaig a un ritme diferent, com si fes un acte d’insurrecció al ritme de la ciutat; però ho acostum a fer els caps de setmana. També m’agraden els esports d’aventura. Darrerament, m’he inclinat per l’snowboard, però vull provar l’escalada. Crec que és un esport que t’ajuda molt a reforçar la salut; a més, ara molta gent en fa.

Entre setmana ens decantam més per plans culturals. Aquest estiu hem pogut anar a molts de concerts, sobretot de música d’arrel: vaig gaudir molt de les Tanxugueiras, i aquest dissabte passat, amb el d’Alenaire. Altres dies també anam al cinema o al teatre.

Un altre pla que faig cap al vespre és fer una canyeta amb els veïns; els dies que puc, devers les 20 h. Parlam de l’actualitat i compartim opinions. En arribar a casa, després de sopar i abans d’adormir-me, m’agrada llegir, sobretot assaig.

stats