Societat 18/10/2019

De Luis: "Diumenge només hi haurà una concentració legal i serà la nostra"

El president de l'OCB assegura que els feixistes no faran la contraconcentració el 20 d'octubre per por d'incórrer en un delicte

Maria Fuster
2 min
Les concentracions contra la sentència del procés a les Balears, en imatges

PalmaAquest diumenge, dia 20 d'octubre, l'OCB ha convocat una concentració de rebuig contra la sentència dels líders independentistes a les 18 hores a la plaça del Mercat de Palma. Joves antiseparatistes han fet una crida per anar allà mateix a defensar Espanya i "per plantar cara al separatisme", segons deien per xarxes amb una imatge d'un bulldog. El president de l'OCB, Josep de Luis, assegura que aquesta contraconcentració ha estat desconvocada, segons el que els han comunicat font properes a la Delegació del govern espanyol. De Luis creu que no la faran per por d'incórrer en un delicte i afirma que "diumenge només hi haurà una concentració legal i serà la nostra".

El president de l'OCB també ha explicat que han enviat un document en el qual han advertit la Delegació del govern de l'existència de la contraconcentració feixista. Si es dugués a terme, aquest acte suposaria cometre un delicte contra els drets fonamentals i multes de fins a 600.000 euros, segons De Luis. També "els hem dit que recordin als policies que tenen l'obligació de defensar-nos, que no diguin després que no ho sabien".

De Luis ha explicat a l'ARA Balears que el 16 d'octubre varen informar la Delegació del govern que l'Obra Cultural Balear convocava la concentració de diumenge. Segons consta en el document al qual ha tingut aquest diari, la resposta de la Delegació hi dona via lliure perquè "no s'hi aprecien elements previs que puguin obstaculitzar el legítim exercici d'aquest dret fonamental pel qual s'ha pres coneixement de la manifestació convocada per l’Obra Cultural Balear".

Finalment, ha recordat que la concentració de l'OCB té un caire lúdic i festiu i que "qui la vulgui fer grossa triï un altre dia per fer-ho". El 14 d'octubre milers de persones varen sortir al carrer per manifestar el seu rebuig a la sentència.

stats