Loteria

La Grossa passa de llarg a les Illes i només arriben un quart i un cinquè premi

La loteria reparteix sort a Capdepera, el Pont d'Inca i Santa Ponça

Ara
3 min
Celebració a l'administració de Fabra i Puig 179 que ha repartit un quart i cinquè premi

BarcelonaEl número 86.148 ha resultat ser la grossa de Nadal, però ha passat de llarg a les Balears i la sort ha tocat a Las Palmas, Madrid, Huelva i Cantàbria. Això sí, un dels quarts premis de la loteria de Nadal, el 42.833, ha repartit sort a Mallorca, en concret al Pont d'Inca i a Capdepera. Per altra banda, prop de la meitat del cinquè premi 89.053 ha tocat a Santa Ponça, on els membres d'una confraria de les barriades de Son Ferrer i el Toro s'han repartit quatre milions d'euros.

La sorpresa ha despertat els veïns de Capdepera a les 10.59 h, tot i que el responsable del cafè Ca Patilla, on s'han venut dos dècims del quart premi, creu que "segurament" els van comprar persones de fora del municipi a través de la màquina. Tot i això, l'encarregat assegura que està emocionat, segons ha explicat a Europa Press. De moment, no ha passat ningú pel lloc per celebrar el premi.

Mentrestant, al Pont d'Inca tampoc no es coneix la identitat de la persona afortunada. A l'administració de loteria s'ha venut una sèrie sencera. La dependenta, Cristina Mut, ha explicat en declaracions a Europa Press que no saben si ha estat molt repartit o si una mateixa persona ha guanyat tota la sèrie.

Pel que fa el cinquè premi, ha anat a parar als membres de confraria del Crist de la Sang i la nostra Senyora de l'Esperança de Son Ferrer i el Toro, que van comprar aproximadament la meitat de les sèries del cinquè premi, la qual cosa suposa que s'han repartit prop de quatre milions d'euros. L'administració de Calvià ha venut 133 sèries d'aquest número, vuit milions d'euros en total.

Quan faltaven deu minuts per a les onze del matí, s'ha cantat el segon premi del sorteig: el 72.119, que s'ha venut íntegrament a Basauri (172 sèries), al País Basc. El tercer premi, el 19.517, ha sortit quan passaven uns minuts de dos quarts d'onze i ha deixat 50 sèries premiades a Catalunya. També se n'han venut 103 sèries a València. 

A les onze, s'havia cantat ja un dels dos quarts premis, que ha recaigut en el 42.833, s'ha venut molt repartit arreu de l'Estat. I el segon dels quarts premis, cantat pocs minuts després, ha estat el 91.179 i ha premiat especialment l'Illa d'Arousa a Galícia. Abans, ja havien sortit dos cinquens premis: el 92.052 i el 70.316.

El sorteig de la Loteria de Nadal, que ha començat a les 9 h del matí i durarà entre tres i quatre hores, arriba aquest any amb una novetat important: els premis menors de 2.000 euros es podran cobrar per Bizum. L'emissió del sorteig arriba als 3.440 milions d'euros, dels quals el 70%, és a dir, 2.408 milions, es repartiran en premis.

El primer premi està dotat amb quatre milions d'euros per sèrie, és a dir, 400.000 euros el dècim, mentre que el segon premi s'embutxacarà 1.250.000 euros per sèrie, o 125.000 euros per dècim. El tercer premi està dotat amb 50.000 euros cada dècim, els dos quarts premis amb 20.000 euros i els vuit cinquens amb 6.000 euros per dècim. La pedrea, famosa per la seva tornada de "miiiiiil euroooos" –que canten els nens de San Ildefonso–, reparteix 1.794 premis de 1.000 euros cada sèrie, és a dir, 100 euros el dècim.

També tindran premi els números immediatament anterior i posterior a la Grossa, amb 20.000 euros; al segon premi, amb 12.500 euros, i al tercer premi, amb 9.600 euros.

Els afortunats amb premis inferiors a 40.000 euros no hauran de tributar a Hisenda i els que rebin quantitats més grans hauran de contribuir a l'Estat amb un 20% del premi resultant, després de restar-hi els 40.000 inicials.

Hi ha més novetats, com l'estrena de 193 boles de fusta de boix que s'introduiran als bombos després que en les habituals tasques de comprovació s'aconsellés substituir-les pel seu estat de conservació. Totes pesen 3 grams i mesuren 18 mil·límetres.

stats