Societat 04/08/2022

Localitzen cinc pasteres amb 86 persones a bord a les Balears

Tots els migrants detinguts són d'origen magrebí

ARA Balears
1 min
Pastera localitzada a Cabrera

PalmaSalvament Marítim i la Guàrdia Civil han interceptat cinc pasteres a la costa de Cabrera i una a Eivissa, on viatjaven 86 persones en les darreres 24 hores. La Delegació del govern espanyol a les Illes Balears ha explicat que tots els migrants detinguts quan intentaven entrar il·legalment a les Balears són d'origen magrebí i que de les 86 persones interceptades 81 són homes i 5 són dones. A més, totes les persones estaven amb bon estat de salut.

La primera embarcació, en la qual viatjaven 15 persones, va arribar a les 17 hores d'aquest dimarts. La segona, en canvi, ha estat interceptada aquesta matinada, a les 0.10 h. En aquesta embarcació hi viatjaven 11 persones i ja han estat traslladades a Mallorca, igual que en el cas dels migrants que viatjaven en la primera embarcació.

Pel que fa a la tercera, la pastera on viatjaven més migrants (35) i l'única on viatjaven dones ha estat localitzada a les 8.30 h d'aquest dimecres al sud de l'illa de Cabrera. Aquests darrers migrants detinguts a les Balears quan arribaven en pastera seran traslladats actualment a Mallorca. L'altra pastera interceptada a Cabrera, la darrera que s'ha interceptat fins ara, s'ha localitzat també al sud de l'illa a les 10:30 h i a l'embarcació hi viatjaven 21 persones d'origen magrebí que ara seran traslladades a Mallorca.

L'única embarcació que no ha estat interceptada a Cabrera l'ha localitzat Salvament marítim a les 8:30 h aquest dimecres a sis milles del municipi de Santa Eulària (Eivissa) i a la pastera hi viatjaven quatre homes, també d'origen magrebí.

stats