Gastronomia
Societat 17/03/2023

El llonguet a Palma: 10 bars on gaudir dels millors panets

Ubicats arreu de Ciutat, aquests locals ofereixen des dels entrepans més típics fins als més innovadors

3 min
Es vaixell

PalmaLlonguet és el nom del panet típic de Mallorca i amb el qual, alhora, s'ha batiat els residents de Palma. Recentment, però, aquest malnom ha estat reapropiat i ha canviat les connotacions gràcies a la irrupció del col·lectiu Orgull Llonguet. Sigui com sigui, aquest entrepà ha arrelat especialment a Ciutat, on també se'l denomina llagosta, i triomfa per ser un plat que hi diu tant per dinar com per sopar.

L'oferta dels llonguets a Palma s'ha anat ampliant i, fins i tot, ha donat lloc a la ruta del llonguet, promoguda per l'Ajuntament de Palma. Es tracta d'un dia de la setmana, els dimecres, en què diversos establiments ofereixen una llagosta amb beguda per 3,5 euros. Així, tant els bars més tradicionals com altres locals més innovadors ofereixen nombroses combinacions, que van des del camaiot amb formatge fins al salmó, els esclata-sangs o la mozzarella amb ruca. Aquí teniu un recull de 10 bars on gaudir-ne:

Mapa de la ruta dels llonguets a Palma
1.
Bar Bosch

Plaça de Joan Carles I, 6, baixos

Bar Bosch

Aquest bar forma part de Palma des de l'any 1936 i entre els seus productes estrella s'hi troben els llonguets. El local, ubicat a la plaça del Rei Joan Carles I, permet gaudir tant de la terrassa com del seu interior, i, en el cas de tenir pressa, es pot demanar per emportar. La seva oferta d'entrepans va des dels de formatge, pernil i camaiot, fins als de truita o alvocat i salmó.

2.
Es Vaixell

Carrer del Vicari Joaquim Fuster, 13

Es vaixell

Aquesta cafeteria està ubicada al barri del Molinar, i, a més de disposar d'una terrassa davant la mar, la seva carta de llonguets s'adapta a tots els gustos. Entre els més especials hi ha el de ruca, mozzarella i pernil salat o el de trempó, que es pot gaudir també amb tonyina.

3.
Bar Vista Alegre

Carrer del 31 de Desembre, 50

Bar Vista Alegre

Aquest és un dels típics bars per gaudir d'un bon llonguet per berenar. Obert des de les 7 del matí fins a les 15 h, aquest establiment, ubicat en un petit local a 31 de Desembre, ofereix una carta molt diversa de llonguets.

4.
Bar Isleño

 Plaça de la Navegació, 19

Bar Isleño

Ubicat al barri de Santa Catalina, just davant del mercat, es troba el bar Isleño, una aturada obligatòria per als amants del llonguet que vulguin tastar la seva deliciosa carta. Obert des del 1963, ja forma part del patrimoni del barri i de Ciutat. El seu horari és de dilluns a dissabte de les 7.30 h a les 16.00 h.

5.
Bar Tony

Plaça de Santa Eulàlia, 4

Bar Tony

Un altre dels populars locals ubicats al centre antic de Palma, en aquest cas al costat de Cort, és el bar Tony, que va obrir les portes el 1954. És un dels més recomanats pels usuaris com una aturada obligatòria per als amants del llonguet. També en destaquen la relació qualitat-preu. Només té obert els matins.

6.
Sibil·la

Carrer de Blanquerna, 7

Café Restaurante Sibil·la

En el cas del Cafè Sibil·la, presenta una carta variada, però també destaca pels seus llonguets. A més, ofereix servei per emportar. Entre les seves llagostes n'hi ha d'ou fregit, camaiot o pernil i formatge.

7.
Ca s'Arrosse

Camí de Muntanya 377, Es Pil·larí

Ca S'Arrosse

Aquest bar és un dels més coneguts pel seu paper a la Fira del Llonguet del Pil·larí. Va obrir el 1962 i es caracteritza per oferir productes tradicionals i procedents de les Illes, i la seva especialitat: els llonguets.

8.
Bodega Bellver

 Carrer de Can Serinyà, 2

Bodega Bellver

Ubicat també al centre antic, la Bodega Bellver és un dels llocs tradicionals per visitar i tastar els llonguets que serveix. Molt aclamat pels usuaris, destaquen els preus assequibles de la seva carta, així com els llonguets de formatge de cabra, bacó i melmelada de tomàquet, o el de xistorra i ou. Obre de dilluns a dissabte, des de les 19 fins a les 00 h.

9.
Cafè Bella Juanita

Carrer dels Paraires, 23

Cafè Bella Juanita

El Cafè Bella Juanita es troba al centre de Palma, darrere el passeig del Born, i a més d'oferir una àmplia carta i plats del dia, també ofereix diversos llonguets, molt originals i d'elaboració pròpia. D'aquesta manera, es pot gaudir de llonguets de parmesà, ruca, pernil salat i pesto; sobrassada i mel, o tonyina i trempó, entre molts altres.

10.
La Tertúlia

Carrer d'Ausiàs March, 19

La Tertúlia

La Tertúlia es troba al barri de Blanquerna, i a més d'oferir espectacles al local, té una carta variada de llonguets, que combina els tradicionals amb altres receptes pròpies del bar. També en destaquen el pa amb oli i els plats per compartir, com ara les braves.

stats